Valt allemaal wel mee

Marieke Derksen: Johan is een grote softie

20 oktober 2019 14:30 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Wessel de Groot
Johan Derksen krijgt regelmatig de hele wereld over zich heen na uitspraken in het programma Veronica inside, maar volgens dochter Marieke valt het allemaal wel mee met haar vader.

De dochter van Johan, die zelf succesvol is in het uitgeven van sportboeken, geeft in een interview met De Telegraaf aan dat iedereen het allemaal een beetje met een korreltje zout moet nemen. "Ik snap ook nooit dat mensen zich zo druk maken over wat hij zegt", aldus Marieke.

Grote softie

Ze geeft in het interview aan dat het allemaal wel een beetje meevalt met haar vader. Als haar wordt voorgelegd dat hij een 'bek als een scheermes heeft', zegt ze: "Ik denk dat het gewoon karakter is. Bij Johan vind ik het eigenlijk wel meevallen. Mensen vinden hem heel direct en controversieel, maar ik zie dat niet zo. Als puntje bij paaltje komt, denk ik dat Johan liever is dan ik. Hij heeft een grote mond, maar is eigenlijk een grote softie."

Grapjes

Volgens Marieke worden de woorden van Johan vaak een beetje te serieus genomen en is er veel ophef om niks. "Ik vind het heftig dat al die meningen zo polariseren. De enorme parate boosheid die iedereen heeft, is heel vermoeiend. ’Doe eens even lief tegen elkaar’, denk ik vaak. De media pikken alles op wat Johan zegt, en dat worden dan meteen headlines. En dan denk ik: ’Kom op zeg, het was een grapje, hij heeft het echt niet vervelend bedoeld’."

Meer over