Vol overtuiging

Marieke Elsinga zet haar tv-carrière op het spel in I Can See Your Voice

28 Mei 2021 09:24 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© Screenshot RTL 4
Marieke Elsinga wist zó zeker dat rocker Nick kon zingen, dat ze donderdagavond voor het oog van 1.238.000 kijkers heeft beloofd te stoppen met I can see your voice en alle andere televisieprogramma's als ze geen gelijk had.

In I can see your voice halen zeven kandidaten alles uit de kast om de juryleden te overtuigen écht te kunnen zingen. Aan het panel van bekende Nederlanders de vraag: wie kan er wél zingen, en wie niet? 

Donderdagavond was de laatste aflevering van het tweede seizoen. Volkszanger René Froger schoof aan met An, een fan van René. 

Marieke dreigt te stoppen

En die laatste aflevering was erg spannend, want jurylid Marieke Elsinga was zó overtuigd van haar eigen gelijk dat ze beloofde te stoppen met jureren in I can see your voice als ze het fout zou hebben. 

Marieke beweerde vol overtuiging dat de ruige rocker Nick een goede zanger was. "Ik stop met dit programma... Ik doe gewoon nooit meer mee met dit programma als ik het fout heb." Daar voegde ze later zelfs aan toe: "Dan stop ik misschien wel met televisie überhaupt."

Vol spanning

Toch dacht An, die deze aflevering dus met René Froger meespeelde, dat de rocker de boel bedonderde en koos ervoor hem uit het spel te stemmen. De spanning liep op!

"Ik ben overtuigd van mijn gelijk. Overtuigd. Ik maak mij geen zorgen’’, zei Marieke het ene moment. Kort daarna voelde ze toch wat zenuwen, wat collega-jurylid Fred van Leer helemaal begreep.

Een kus

Uiteindelijk bleek Marieke toch gelijk te hebben, want de rocker was inderdaad een geweldige zanger en een echte rockster. Marieke liep enthousiast het podium op en gaf de 29-jarige Nick een kus op zijn wang.

"Een kus, want ik mag gelukkig blijven bij I can see your voice", riep ze blij. "Ik was oprecht toch nog peentjes aan het zweten."

Meer over