"Marieke Elsinga weg bij RTL Late Night"

3 augustus 2017 09:40 | amusement | Door Televizier

© WILLIAM RUTTEN

Marieke Elsinga stopt binnenkort als nieuwsduider en sidekick bij RTL Late Night, weet het AD uit anonieme bronnen bij de zender.

Marieke (31) volgde vorig jaar augustus Luuk Ikink op die de talkshow verruilde voor een vaste plek achter de desk van het vernieuwde RTL Boulevard. Maar na een jaar lijkt ze nu ook de pijp aan Maarten te geven.

"Geen chemie"

De precieze reden voor haar aanstaande vertrek is niet duidelijk. Er gaan al enige tijd geruchten dat het niet zo klikt tussen Elsinga en RTL Late Night presentator Humberto Tan. Van een gebrek aan chemie met RTL Summer Night host Beau van Erven Dorens is geen sprake, maar die samenwerking is slechts van tijdelijk aard. Marieke zou zelf besloten hebben te vertrekken.

Ander RTL-werk

Over haar toekomst op televisie is ook nog weinig duidelijk. Er waren geruchten dat Elsinga weer bij haar oude werkgever Qmusic aan de slag zou gaan, maar dat ontkende ze al. Volgens AD-bronnen zoekt RTL momenteel naar ander tv-werk voor haar. Wanneer Marieke voor het laatst bij RTL Late Night te zien zal zijn is nog niet bekend.

Lees ook: Marieke is sowieso vanaf 7 september op RTL 5 te zien in Expeditie Robinson

Meer over