Marit van Bohemen gescheiden

Presentatrice Marit van Bohemen en haar man Steven zijn gescheiden omdat ze nogal anders in het leven bleken te staan. De Zwarte Pieten-discussie speelde daarin een grote rol.

Om nou te zeggen dat Marit van Bohemen en haar Surinaamse man uit elkaar zijn vanwege het hele Zwarte Pieten-verhaal, is wat overdreven, maar volgens Marit was die discussie wel degelijk van invloed op haar relatie. „De zwarte-pieten-discussie was bij ons echt een ramp. Ik wilde het feest vieren zoals ik dat als kind deed; mijn eigen mooie jeugdherinneringen herbeleven met onze dochter. Maar voor Steven, die uit Suriname komt, bleef het een symbool van racisme. En ik begreep zijn gevoelens maar het bleef een hangijzer.”

Alles opgeven

Volgens Marit werden de gesprekken tussen haar en Steven steeds moeizamer. „Het punt is dat we steeds minder goed met elkaar konden communiceren. En daar kwam bij dat hij erg naar Suriname verlangde, terwijl ik enorm van Nederland hou. Mijn wortels liggen hier en ik kan niet alles opgeven voor de liefde.”

Tinder

Inmiddels is Marit weer een beetje hersteld van de klap en begeeft ze zich weer voorzichtig op het liefdespad. „Je kunt mij vinden op een datingsite die het midden houdt tussen Tinder en LinkedIn. Ik ben niet écht op zoek, maar ik ben gewoon nieuwsgierig.”

Lees ook:
Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk hebben er ook een einde aan gebreid

 

 

Reageren