Marjolein Keuning vierde afvaller Wie Is De Mol?

31 januari 2016 08:01 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Marjolein Keuning is de vierde Wie is de Mol?-kandidaat die het veld moet ruimen. De actrice kreeg in de vijfde aflevering een rood scherm te zien.

De uitschakeling van Marjolein was een schok voor veel kijkers. Vanaf het eerste moment leek ze bijna opzichtig haar best te doen op te vallen als mogelijke mol.

Stoorzender

Zo was ze tijdens de meeste opdrachten eerder een last dan een lust voor de groep. Haar vaak hectische, drukke houding zorgde er voor dat ze vooral een stoorzender was. Ook maakte ze regelmatig domme fouten, zo ook in de vijfde aflevering. Tijdens de fietsopdracht verloor ze binnen een paar minuten al haar portofoon maar toen ze daar kilometers later achterkwam, besloot ze niet terug te gaan maar verder te fietsen om de anderen te vertellen dat ze niet meer te bereiken was.

Observeren

Dat Marjolein naar huis moest was ook voor haar medekandidaten een verrassing. Ze stond juist te boek als iemand die alles en iedereen haarfijn in de gaten hield. Zo schreef ze zelfs in haar mollenboekje op wat de anderen aten. Een verbijsterde Klaas van Kruistum: "Marjolein hield alles goed bij en had volgens mij de meeste kennis van anderen. Maar op de een of andere manier is het misgegaan in de test."

Verloren joker

Het vertrek van Marjolein is extra zuur omdat ze nog een joker achter de hand had. Toen ze eenmaal afscheid van de groep had genomen verklaarde een opmerkelijk kalme Keuning dat ze er ergens wel rekening mee had gehouden. En die joker had ze eigenlijk voor de finale willen bewaren omdat ze enorm zeker dacht te weten wie de mol is. Ze verliet het spel met opgeheven hoofd: "Ik vond het fantastisch, heel erg leuk. Dank je wel."

Marjoleins Mol-rol

Op social media werd met verbazing gereageerd op haar vertrek. Zelf reageerde ze,net als in de show, bijzonder gelaten. 

Maar daar dachten de fans anders over. Het feit dat ze de mol niet is, bleek dramatische gevolgen te hebben voor menig Wie is de Mol poule...

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol-thermometer na aflevering 5 

Meer over