Survivalmodus

Mark Baanders heeft Expeditie Robinson onderschat: 'Ging er hard aan toe'

30 november 2023 09:49 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland
Mark Baanders zou niet zo snel voor een tweede keer meedoen aan Expeditie Robinson. De presentator van PowNed heeft zijn eerste deelname behoorlijk onderschat.

Als er iemand dit Expeditie Robinson-seizoen de nodige tongen heeft losgemaakt, is het Mark Baander swel.

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

Mark Baanders

Wie nog voor de samensmelting aan het publiek zou hebben gevraagd wie hun favoriet was, zou waarschijnlijk vaak de naam van 'Mark Baanders' hebben gehoord. Door zijn constante enthousiasme, aanstekelijke lach en vooral doorzettingsvermogen groeide hij immers uit tot een van de favorieten. Echter, inmiddels is dat een ander verhaal. Met name zijn reactie op de onverwachte zet van Ilse Paulis, Willem Voogd en Jochen Otten en zijn eigen aandeel in het wegstemmen van Krista Arriëns schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Voor Mark Baanders zelf kwam dit dan ook niet als verrassing. "Ik ben uitgesproken, zeg wat er op mijn hart ligt en laat me enorm leiden door emoties", zo vertelt hij aan AD.nl. "En zeker als je uitgeput bent, weinig eet, dan word je boos. Aan de andere kant ben ik ook iemand die anderen graag verzorgt en entertaint. Dat laatste doe ik in de stad, bij mijn vrienden, mijn familie en dus ook op een eiland."

Enorme impact

Toch had hij niet aan zien komen hoe groot de impact van zijn deelname daadwerkelijk zou zijn. "Qua eten, het fysieke deel, ik slaap normaal gesproken op een zacht bed en nu dus op bamboe. Maar ook het mentale. Ik hoop dat het de komende seizoenen meer gaat om het overleven op een eiland dan over het sociale spel. Dat ging er harder aan toe dan ik in eerder jaren zag", vervolgt hij.

"De hele periode had veel impact op mijn leven. Iets wat ik hopelijk nooit meer zal meemaken. En dan bedoel ik ook: ik héb de ervaring binnen en de herinneringen voor het leven. Waarom zou ik nog een keer meedoen. Dan ga ik liever voor een poolexpeditie."

Mark Baanders

Op dit moment is Mark echter bezig met iets heel anders dan een poolexpeditie. Hij presenteert Serious Christmas, een studioprogramma waarin achttien BN'ers in een volledig uitgedoste kersthut tegen elkaar strijden. Het programma wordt dagelijks vanaf 6 december dagelijks om 22:00 uur uitgezonden op NPO3.

Toch liever Expeditie Robinson zien? Dat programma is iedere zondag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over