Mark Huizinga wint De Nationale 2014 Test

30 december 2014 09:55 | amusement | Door Televizier

© Sabine Teerink - SBS

Mark Huizinga heeft De Nationale 2014 Test op zijn naam geschreven. Hij werd op de voet gevolgd door GTST-soapie Ruud Feltkamp.

Mark Huizinga heeft zijn oren en ogen het afgelopen jaar goed opengehouden. De oud-judoka beantwoordde maar liefst 21 van de 25 vragen correct, en mag zich daarom met trots de winnaar van De Nationale 2014 Test noemen. Ruud Feltkamp werd met 19 goede antwoorden de runner-up van de avond.

De Nationale 2014 Test

Mark Huizinga en zijn medekandidaten kregen de meest uiteenlopende vragen voorgeschoteld over het afgelopen jaar. Van de pretzel uit Heel Holland Bakt tot de dronken beveiliger van Obama; alles kwam voorbij.

Mark Huizinga

Mark Huizinga vertelt aan RTL Boulevard dat hij zeer blij is met zijn overwinning: "Het was erg leuk om het nieuws van het afgelopen jaar luchtig voorbij te zien komen in de show. Het was een doorlopende aha-erlebnis van grote kwesties tot triviale weetjes. Ik hou van spelletjes en helemaal van winnen. Ik heb een brede interesse en blijkbaar pik ik dan veel informatie op. Al kun je je ook afvragen of ik gewoon niets beters te doen had in 2014."

Deelnemers

Naast Mark Huizinga deden ook Ruud Feltkamp, pornoster Bobbi Eden, Gouden Stuiver-winnaar Klaas van Kruistum, radio-dj Rick van Velthuysen, presentatrice Sofie van den Enk en singer-songwriter Stef Classens mee aan De Nationale 2014 Test.

Mark Huizinga was eerder te zien in het SBS 6-programma De Schat Van Oranje.

Meer over