Mark van Eeuwen en Howard Komproe ook in The Passion 2016

15 februari 2016 14:28 | amusement | Door Televizier

Acteur Mark van Eeuwen (Petrus) en comedian Howard Komproe (Pontius Pilatus) zijn ook van de partij in The Passion 2016. Daarmee is de cast nu compleet. 

Howard Komproe, die in het dagelijks leven stand-up comedian is, speelt de rol van politicus Pontius Pilatus. Hij is de man die besluit of Jezus wordt veroordeeld of niet. Hoewel Pilatus gelooft in Jezus’ onschuld, bezwijkt hij voor de druk van het volk. "Het is heel spannend om in de rol van Pilatus het volk toe te spreken. Ik doe dat dagelijks als mijzelf, maar nu vanuit een bepaalde rol. Hoe dat zal zijn, daar ben ik nieuwsgierig naar”, geeft Howard aan.

Petrus 

Ook voor acteur Mark van Eeuwen is er een plekje in het grote paasspektakel. "Petrus is een soort bodyguard voor Jezus. Hij is best wel een stoere en sterke man. Op het moment dat Jezus gevangengenomen wordt, springt hij voor Jezus in de Bres”, zegt Mark. Petrus is niet echt een lieverdje. “Hij heeft twee kanten. Hij is de beste vriend van Jezus, maar hij maakt daar ook fouten in.”

Andere namen 

Eerder werd al bekend dat Martijn Fischer en Ellen ten Damme Jezus en moeder Maria spelen. Sofie van den Enk gaat op pad als razende reporter, Lenette van Dongen vertelt het paasverhaal en Xander de Buisonjé kruipt in de huid van Judas de verrader. 

Amersfoort 

Het Bijbelse spektakel strijkt dit jaar op 24 maart neer in Amersfoort. In The Passion vertellen bekende artiesten het paasverhaal aan de hand van Nederlandstalige popnummers.

Lees ook:

Martijn Fischer speelt Jezus in The Passion 2016 

Xander de Buisonjé speelt Judas in The Passion 2016 

Meer over