Internetpionier...

Marleen Stikker is de derde Zomergast van 2018

Janine Abbring verwelkomt op zondag 12 augustus haar derde Zomergast van het seizoen: internetpionier en technologisch visionair Marleen Stikker.

De VPRO onthulde Stikkers deelname aan de avondvullende live talkshow in een persbericht.

De digitale stad

Stikker (56) staat te boek als Nederlandse internetpionier. De geboren Groningse stond in 1993 aan de wieg van De Digitale Stad, het eerste, gratis social media platform waarmee het toen nog grotendeels onontgonnen wereldwijde web kon worden verkend. Haar staat van dienst leverde haar de eretitel "moeder van de creatieve industrie" op. 

Technologie

In het persbericht laat Marleen al weten wat het thema van haar tv-avond wordt: "Ik heb voor Zomergasten fragmenten gezocht over onze bijzondere relatie tot technologie. Het plezier dat we hebben in het knutselen aan de schepping. De schijnbaar onbegrensde mogelijkheden met technologie als oplossing voor alle mogelijke problemen. Maar ook de angst voor vervreemding en het ‘black box’ effect: Wat gebeurt er achter de schermen? Wie heeft de macht over technologie? De vraag die voor mij centraal staat is of we onze toekomst nog zelf kunnen bepalen.". 

Lees ook: Dit zijn de andere Zomergasten van 2018.

Meer over:

Reageren