Aan 't Zand

Marlijn Weerdenburg presenteert zandsculpturenwedstrijd Omroep MAX

4 Juni 2019 13:06 | amusement | Door Irma Tomas

© MAX/Roland J. Reinders
Marlijn Weerdenburg brengt deze zomer veel tijd door op het strand en ze krijgt er nog voor betaald ook. Marlijn presenteert voor Omroep MAX namelijk de zandsculpturenwedstrijd Aan 't Zand.

Eerst noemde MAX het programma Zandkunstenaars in competitie, maar dat was inderdaad niet zo'n pakkende naam. Het programma gaat als volgt: zes deelnemers proberen de mooiste zandsculpturen te maken en die kunstwerken worden beoordeeld door een deskundige jury.

Thomas uit Amerika

Volgens Omroep MAX zijn we in Nederland hartstikke goed in het maken van zandsculpturen: 'Er is een behoorlijk grote groep Nederlandse kunstenaars die er zijn brood mee verdient en de hele wereld overvliegt om zandsculpturen te maken.' De zes deelnemers die ons verstelt moeten doen staan met hun bouwsels zijn Johannes, Sikke, Bart, Mireille, Niels, Linda en Thomas uit Amerika.

Gouden Metseltroffel

Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. Naast de drie juryleden mag ook 1 iemand uit het publiek zijn mening geven. Elke week valt een kunstenaar af. Uiteindelijk strijden in de finale de drie besten tegen elkaar voor de Gouden Metseltroffel. Marlijn Weerdenburg heeft ook nog tijd om met vakantie te gaan want Aan 't zand duurt maar vier weken. 

Aan 't zand, vanaf woensdag 7 augustus op NPO 1 

Meer over