Mart’s Avondetappe keert mogelijk niet terug bij de NOS

11 december 2014 13:37 | amusement | Door Televizier

© ANP - Kippa - NOS

Mart Smeets sloot de Tour de France 2014 op elegante wijze af op de Champs-Élysées in Parijs. Nu blijkt dat de Avondetappe mogelijk nooit meer terugkeert.

Mart Smeets presenteerde De Avondetappe jarenlang vanuit de prachtigste plekjes van Frankrijk. In het programma sprak hij met tout bekend Nederland over de jaarlijkse wielerronde, waarna hij het programma al proostend afsloot met de muziek van Dalida.

De Avondetappe

De NOS maakte woensdag tijdens de winterpresentatie bekend welke sportprogramma’s de omroep komend seizoen uit gaat zenden. Zoals we weten staat de Champions League niet meer in de programmacatalogus, maar ook De Avondetappe stond er niet bij. Betekent dit het definitieve pensioen van Mart Smeets?

Mart Smeets

NOS heeft in een reactie aan RTL Boulevard laten weten dat de toekomst van De Avontetappe nog altijd onduidelijk is. Mocht het programma deze zomer weer terugkeren op de buis, dan is het mogelijk dat iemand anders de presentatie voor zijn of haar rekening neemt. Smeets blijft in ieder geval NOS-commentator bij diverse wieler- en basketbalwedstrijden. 

Een nieuwe presentator kan het kijkerspubliek misschien verjongen. De NPO zal het vertrek van Mart in dat geval toejuichen.

Meer over