Mart Smeets krijgt afscheid bij Olympische Spelen in Rio

26 Februari 2016 20:54 | amusement | Door Televizier

© ANP - Kippa - NOS

Mart Smeets krijgt een afscheid in stijl tijdens de Olympische Spelen in Rio deze zomer. Mart gaat commentaar geven bij het basketbal.

Mart Smeets grote liefde is altijd basketbal geweest, dus dit past goed bij het icoon van de Nederlandse sportjournalistiek. „Iedere dag, op een vaste tijd, de beste wedstrijd. En helemaal aan het eind - live - de finale. Letterlijk en figuurlijk dus. Een prachtig podium, met vedetten en sterren. Een podium dat past bij de status van Mart Smeets”, zo zegt NOS Sport hoofdredacteur Maarten Nooter. 

In de aanloop naar het afscheid maakt Mart (69) ook nog een aantal reportages en geeft hij een paar keer commentaar bij wielerwedstrijden.

Pensioen

Het is de tweede keer dat Mart Smeets afscheid neemt van Studio Sport, de eerste maal moest hij verplicht met pensioen op zijn 65ste en was hij nogal verbolgen over het gebrek aan waardering dat hij kreeg van de bazen. Maar dat wordt nu goed gemaakt. Die Mart maakt deze zomer ook nog drie thema-uitzendingen voor DWDD over het EK Voetbal, de Olympische Spelen en natuurlijk over de Tour de France.

Meer over