Lijkt op...

Martien Meiland vanaf 23 oktober met Cash or Trash

23 september 2019 12:20 | amusement | Door Irma Tomas

© SBS 6
Het programma Cash or Trash op SBS 6 wordt een kopie van Van onschatbare waarde op NPO 1. Alleen dan met Martien Meiland in plaats van Dionne Stax en een snufje Tussen kunst en kitsch.

Cash or trash wordt als volgt beschreven door Talpa: 'Martien Meiland ontvangt mensen vanuit het hele land. Allemaal willen ze hun bijzondere objecten verkopen; van oude speelgoedautootjes afkomstig van zolder tot een waardevol erfstuk of zelfs een unieke verzameling.

Pittige onderhandeling

De verkopers krijgen een deskundige taxatie en met die kennis op zak komen ze oog in oog te staan met vijf doorgewinterde handelaren. Weten ze hun item in de smaak te laten vallen? Dan volgt een pittige onderhandeling en misschien zelfs wel een hele goede deal!' Klinkt bekend toch? Alleen zullen de aanbieders van spullen in Cash or trash waarschijnlijk iets minder rijk zijn dan over het algemeen bij Van onschatbare waarde het geval is. 

Nee heb je

Martien Meiland zegt er dit over tegen Televizier: „Er zijn zeker overeenkomsten, maar het grote verschil is de waardebepaling vooraf. Bij Tussen kunst en kitsch weet je nooit of mensen ook daadwerkelijk dat geschatte bedrag krijgen. Bij ons gaan de verkopers altijd naar de handelaren, ook als de waarde laag is. Het is dan juist interessant of zij hun huiswerk gedaan hebben of dat ze boven de waarde gaan zitten. Nee heb je, ja kun je krijgen.”

Twee druppels water

Op zich is het niet zo erg dat de twee programma's als twee druppels water op elkaar lijken, als ze maar leuk zijn. Van onschatbare waarde is razend populair en dankzij Martien Meiland zal dat vast en zeker ook het geval worden met Cash or trash

Het resultaat zien we vanaf woensdag 23 oktober, wekelijks om 21.30 uur bij SBS6

Meer over