Noodgedwongen

Martien Meiland wijst nieuwsgierige dagjesmensen de deur

19 juli 2019 13:26 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS/Tom van Hattum
Chateau Meiland is zo populair dat het kasteel overspoeld wordt door nieuwsgierige dagjesmensen en dat is nou net niet de bedoeling.

In een interview met De Telegraaf legt Martien Meiland uit dat zijn bed & breakfast sinds het succes van de SBS-realityreeks steeds meer bezoekers trekt die niet geboekt hebben.

Aanwaaien

Volgens Martien is het chateau een trekpleister geworden voor Nederlandse toeristen: "Dat zijn mensen die aan komen rijden en denken "we zijn in de buurt, laten we gewoon eens aan komen waaien." Dan willen ze sowieso foto's nemen, een kop koffie of de kamers bekijken. Dat is gewoon geen doen. Wij zitten het hele jaar vol en die mensen betalen er voor, dus al onze aandacht gaat naar de betalende gasten."

Bordje

Hoewel de familie Meiland blij met de belangstelling, moeten ze toch paal en perk stellen aan de ongenode gasten. Sindskort heeft Martien een provisorisch verbodsbordje aan een boom geplakt om dagjesmensen te ontmoedigen: "Ik denk dat het helpt, 't hangt er sinds gister en ik heb nog niemand gezien."

Meer over