Depressief na The Voice of Holland

Martijn Krabbé geraakt door woorden Richy Brown in Better Than Ever

24 maart 2023 11:26 | amusement | Door Susanne Jansen

© RTL4
In de aflevering van gisteren van Better Than Ever waren een aantal spetterende optredens te zien, van oud-deelnemers van talentenshows. Het optreden van Sandra van Nieuwland en Kim de Boer maakten veel indruk, maar ook Richy Brown bleef niet ongezien.

Ondanks zijn vele ervaring heeft hij het nooit écht gemaakt binnen de muziekwereld. Daar heeft hij het best moeilijk mee gehad. 

X Factor en The Voice of Holland

Richy Brown brak door in X Factor en was later ook nog te zien in The Voice of Holland. Hij is ook nog onderdeel van LA, The Voices geweest, samen met Gordon. Het was niet de muziek die hij wilde maken. Vanaf dat moment ging Richy een andere kant op met zijn muziek, wat hij destijds bij The Voice probeerde.

Hard kritiek van Anouk

Richy Brown kreeg tijdens The Voice of Holland te maken met hard kritiek van zangeres Anouk. Tijdens de Battles vertelde ze dat het Richy waarschijnlijk niet meer zou gaan lukken, zeker niet omdat hij al zoveel had geprobeerd op zijn leeftijd. Die woorden zijn een hele tijd bij Richy blijven hangen. 

Nauwelijks zijn bed uit

In Better Than Ever vertelde Richy dat de woorden zelfs zo veel indruk op hem hadden gemaakt, dat hij er depressief van werd. Hij kwam in de twee maanden daarna nauwelijks zijn bed uit. "Ik heb geen hard feelings naar Anouk. Ze wilden gewoon goede tv maken, ten koste van mij," vertelt de zanger. "Ik wilde wel aan mijn gezin laten zien dat ik een sterke man was."

Martijn Krabbé geraakt

De woorden van Richy dat hij er zó mee heeft gezetten, raken Martijn Krabbé: "Dat je 's ochtends wakker wordt en aan je gezin moet bewijzen 'I am a man'. Ik ben zelf een vader, ik ben een echtgenoot. Dit raakt mij buitengewoon diep. Het zegt heel veel over wat het voor jou heeft betekend."

De volgende aflevering van Better Than Ever is op donderdag 30 maart om 20.30 uur te zien op RTL4.

Meer over