Martijn Krabbé over Idols: '313.000 kjkers. Dat is wel erg laag'.

7 april 2017 10:49 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Het gaat de laatste weken niet goed met RTL 5. Zo trok Idols deze week slechts 313.000 kijkers. Jurylid Jamai Loman in het AD: 'Misschien hadden we nog een jaartje moeten wachten.'

Vorig seizoen scoorde Idols nog de pannen van het dak, dit seizoen gaat het een stuk minder, met als dieptepunt 313.000 kijkers voor de aflevering van afgelopen woensdag. Dat past in het beeld van RTL 5 waar veel programma's weinig kijkers trekken. Galileo deed deze week 33.000 liefhebbers en met Topchef Academy gaat het niet veel beter. 

Geen idee

Jamai Loman zegt in het AD dat hij geen idee heeft waarom Idols het zo beroerd doet dit jaar: „Als ik dat wist, zat ik nu op een privé-eiland. Misschien hadden we nog een jaartje moeten wachten, maar dat weet je van te voren niet, zeker niet omdat het bij de terugkeer zo goed scoorde. Zorgen maak ik me niet. De vlag hangt nog niet halfstok bij RTL5."

Erg laag

Ook Martijn Krabbé is teleurgesteld: „De rondes tussen audities en liveshows scoren altijd minder bij alle talentenjachten, maar Idols zit wel erg laag nu.”

De slechte kijkcijfers van Topchef Academy

Meer over