Race across the world

Martijn Krabbé vanaf maart 2023 te zien met nieuw avonturenprogramma

19 januari 2023 09:42 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Jeroen Jumelet
Martijn Krabbé legt ondanks zijn eerdere uitspraken zijn tv-werk nog niet neer. De presentator staat binnenkort aan het roer van het nieuwe reisprogramma Race Across the World

Via AD.nl licht Martijn Krabbé vandaag een tipje van de sluier op.

Race Across the World

Voor het nieuwe RTL4-programma Race Across the World zijn er vijf duo's opgetrommeld die het tegen elkaar gaan opnemen. Ze reizen af naar Midden- en Zuid-Amerika en moeten daar zo snel mogelijk zeventien landen doorkruisen met zo min mogelijk middelen. De vraag die namelijk centraal staat, is wie van de duo's het snelst en het slimst weet te reizen. Zónder daarvoor een vliegtuig te gebruiken.

Martijn Krabbé

De kandidaten krijgen in deze strijd dan ook niet alle middelen aangereikt. "Zij krijgen geen mobiele telefoon en bankpassen me, alleen maar cashgeld. Het bedrag dat ze normaal gesproken aan hun vlucht hadden uitgegeven", blikt Martijn Krabbé alvast vooruit. En dat is niet voor niets: de makers hopen hiermee een boodschap mee te geven. "We vliegen tegenwoordig gemakkelijk en overal naartoe. In hoeverre slagen we er alleen nog in om ergens te komen zonder vliegtuig? Om de trein te pakken, de bus, of andere vervoermiddelen? En wat kom je onderweg tegen?"

Ervaring rijker

Wat de uiteindelijk winnaars zullen ontvangen, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat alle koppels deze ervaring nooit meer zullen vergeten. "Ze gaan op in de lokale cultuur. Het is een als reisprogramma vermomd verhaal over liefde en vriendschap in extreme situaties", concludeert Martijn tot slot.

Race Across the World is vanaf woensdag 15 maart acht weken bij te zien RTL 4.

Meer over