Martin Gaus over de puppy in Utopia: „Hond weg, en de meneer opgeborgen.”

11 januari 2016 12:05 | amusement | Door Televizier

© screenshot Utopia

Hondengoeroe Martin Gaus vindt dat de Mechelse pup, die afgelopen week werd geschopt door bewoner Ivan, weg moet uit Utopia.

Volgens Martin Gaus is Utopia geen goede leefomgeving voor een hond. Dat zei de bekendste hondenkenner van Nederland op Radio 10. „Ik vind het daar een chaotische bende. Om er een hond bij te zetten, daar komt niets van terecht. Met al die verschillende bazen, dat is niet goed.”

Begeleiden

Martin Gaus vertelde dat hij door de productie van Utopia was gevraagd om de Mechelse pup Arthur te begeleiden in zijn nieuwe onderkomen. Maar dat zag Gaus niet zitten. Na de rel rond 'puppyschopper' Ivan die het diertje een schop verkocht en hem rondslingerde aan zijn halsband, haalt Gaus zijn gelijk. „De hond weg, en de meneer opgeborgen”, is zijn conclusie.

Onderzoek

Hoe het gaat aflopen met Ivan, is nog niet bekend. De langst zittende inwoner van Utopia bood zijn excuses aan en zei dat hij veel van Arthur houdt, maar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) van het ministerie van Economische Zaken gaat de mishandeling van de pup alsnog onderzoeken nadat er veel klachten van kijkers binnenkwamen.

Een online petitie om de Mechelse herder van het terrein te verwijderen is al ruim 27.000 keer ondertekend

Lees ook:
Onlangs verliet Naomi Utopia

Meer over