Martine Bijl te zien in kersteditie Heel Holland Bakt

20 oktober 2015 14:57 | amusement | Door Televizier

Martine Bijl is in december te zien tijdens de speciale, driedelige kersteditie van Heel Holland Bakt waarin oud-kandidaten het tegen elkaar opnemen.

In drie bijzondere afleveringen gaan 9 kandidaten van de afgelopen drie seizoenen Heel Holland Bakt de strijd met elkaar aan. Een van de terugkerende bakkers is Evert uit de eerste reeks, die niet vies was van een scheutje drank in zijn creaties.

Martine met de kerst

De feestdagenversie van Heel Holland Bakt is iets anders van opzet. De verwachtingen zijn hooggespannen, daarom valt er iedere aflevering per ronde 1 bakker af. Dat maakt het credo van jurylid Janny van der Heijden des te meer waar: je bent zo goed als je laatste baksel. De opnames voor deze specials vonden kort na de finale van seizoen 3 plaats, nog voordat Martine half september werd getroffen door een subarachnoïdale bloeding. 

Janny van der Heijden niet de nieuwe Martine

Omdat de reeks nog gemonteerd moest worden, was Martine Bijl nog niet toegekomen aan het inspreken van de voice-over teksten van de afleveringen. Om diezelfde reden voorziet Janny van der Heijden zondag de finale van commentaar. In andere media werd gesuggereerd dat dit zou betekenen dat de culinair journaliste de taken van Martine helemaal gaat overnemen. In een verklaring laat Omroep MAX weten dat het voorlopig gaat om een eenmalige invalbeurt: "We hebben nog even tot de Kerst dus vooralsnog houden we goede hoop dat Martine voldoende hersteld is om het inspreekwerk zelf te kunnen doen", aldus een woordvoerder.

Eerder liet Omroep MAX-baas Jan Slagter al weten zich Heel Holland Bakt niet zonder Martine te kunnen voorstellen.

Meer over