Martine Bijl wint Televizier Radio 10 Stemmy Award 2016

22 april 2016 09:28 | amusement | Door Televizier

© Omroep MAX

Martine Bijl is de grote winaar geworden van de Stemmy Award. Ze is door het publiek gekozen als beste voice-over van Nederland.

Martine Bijl is een overtuigende winnaar, ze kreeg tweederde van alle uitgebrachte stemmen. De uitslag werd bekend gemaakt in de ochtendshow van Tim Klijn op Radio 10. Tweede werd Jeroen Kijk in de Vegte die al jaren de stem is van RTL Boulevard en Eigen Huis & Tuin. 

Janny

Omdat Martine Bijl nog niet gezond genoeg was om de Stemmy Award in ontvangst te nemen, nam Heel Holland Bakt-collega Janny van der Heijden de honneurs waar: „Martine heeft natuurlijk een onnavolgbare tone of voice. Ik ben blij dat dat erkend is. Het gaat gelukkig heel goed met Martine. Als je net zo’n proces als zij achter de rug hebt lukt het nog niet om ‘s ochtends aan de telefoon te komen, vandaar dat ik de prijs in ontvangst neem.”

Heel blij

Volgens Janny is Martine zeer verguld met haar award: „Ze weet wel dat ze gewonnen heeft en is blij met de prijs. Martine is erg bescheiden. Ze zal het niet van de daken schreeuwen maar ze is er wel heel blij mee.”

Peter van der Vorst

De Stemmy Award werd in het leven geroepen na een column van Peter van der Vorst in Televizier. Peter schreef daarin dat voice-overs meer waardering verdienen omdat ze een programma kunnen maken of breken. 

Meer over