De deelnemers zijn ook bekend

Martine van Os kampeert dit seizoen van We Zijn er Bijna! in Corsica en Sardinië

5 juli 2023 10:49 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot We zijn er bijna
Martine van Os gaat deze zomer voor de twaalfde keer op pad voor een nieuwe groepskampeerreis in het nog immer razend populaire We Zijn er Bijna! Zij en een stel reislustige ouderen belanden ditmaal met hun caravans in Corsica en Sardinië. 

Het is een behoorlijk lange reis, de deelnemers moeten het 32 dagen met elkaar zien uit te houden. Het gaat om negentien stellen en Koos. Hij heeft zijn vrouw thuisgelaten omdat zij niet zo'n kampeerder is en Koos fungeert deze reis als assistent reisleider. Voor het eerst gaan er ook twee honden mee: labrador Sita en bordercollie Nola. 

De reis

De reis begint met een overtocht per ferry naar Bastia, de grootste havenstad van Corsica. Via de ruige noord- en westkust van het Franse eiland reist de groep in dertien dagen naar Bonifacio in het zuiden, waar de overtocht naar Sardinië wordt gemaakt. Op dit Italiaanse eiland trekt de groep in twintig dagen langs campings met stille stranden en diepblauwe zee.

Buurvrouwen

In de eerste aflevering maken we kennis met reisleiders Gerard en Giesela en met Japik en Jelly uit Friesland. Zij gingen 10 jaar geleden al eens mee met We zijn er Bijna! en zijn nu weer van de partij. Brenda en Renée zijn twee buurvrouwen wier mannen zijn overleden. Nu gaan ze samen op reis. 

De eerste aflevering van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 15 augustus om 21.20 uur NPO 1.

Meer over