'Wie weet dit?!

Masked Singer-kijkers ergeren zich aan ‘onmogelijke’ hints

8 december 2023 22:35 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het vijfde seizoen van The masked singer gaat gestaag door, maar voor veel kijkers is de aardigheid er een beetje af. De hints zijn inmiddels dermate obscuur en vergezocht dat raden steeds lastiger wordt.

Natuurlijk moeten de makers van The masked singer de aanwijzingen ook niet te makkelijk maken. Als al bij de eerste noten duidelijk is wie in de pakken zitten, dan valt er weinig meer te raden. Daarom waren de hints altijd al enigszins cryptisch en zaten er bewust ook instinkers tussen. Maar inmiddels lijkt de balans zoek.

Formatwijziging

Het probleem is een wijziging in het format. Sinds deze reeks krijgen kijkers niet meer te zien welke hints kloppen. Dat maakt het vrij lastig, zo niet onmogelijk om chocola te maken van de filmpjes vol aanwijzingen. Met een beetje goede wil kunnen ze inmiddels op iedereen slaan. Dat blijkt wel als zowel Monica Geuze als Carlo Boszhard op basis van dezelfde hints concluderen dat rapper Bizzey en Art Rooijakkers in de Koala zit.

Blind raden

Zonder zinnige informatie of bruikbare hints vliegt het panel blind. In de vijfde aflevering werden de Walrus en de Badeend eruit gestemd, maar niet één van de vijf panelleden wist te herleiden dat het om respectievelijk Jan Joost van Gangelen en Tina de Bruin ging.

Wazige hints

Extra wrang is dat de deelnemers in hun uitlegfilmpjes steevast doen alsof de hints enorm voor de hand liggen. Een gevleugelde uitspraak in die items is de zin "Als je goed had opgelet, had je kunnen zien dat…". Het zorgt in menig huiskamer voor irritatie en da's best te begrijpen. Want wie legt er bij het zien van toiletpapier direct de link met Darmstad FM, de podcast van Badeend Tina? Bij Jan Joost kwam kort een luchtbed met een bloemetje voorbij. Volgens hem een heldere hint naar het feit dat hij als zevenjarige de stem van stinkdier Bloempje had ingesproken in de tekenfilmklassieker Bambi (!)

Online vindt menig kijker het maar niks.

Meer over