MasterChef Holland dagelijks op tv bij SBS 6

In maart begint een nieuw seizoen van MasterChef Holland, niet op NET 5 maar op SBS 6. De zender zet de kookshow twaalf weken lang in de vooravond.

MasterChef Holland is vanaf 16 maart terug, elke werkdag om 18.00 uur op SBS 6. De vorige drie seizoenen van de show kwamen op vrouwenzender NET 5 in 2010, 2011 en 2014. Seizoen 1 en 2 waren wekelijks te zien, seizoen 3 dagelijks om 20.30 uur. Nu verhuist MasterChef Holland naar familiezender SBS 6 en is het programma voor het eerst niet op primetime te zien, maar in de vooravond.

MasterChef

De afgelopen tijd zond SBS 6 op dat vooravondplekje verschillende internationale MasterChef-versies uit: tot en met vorige week de Nieuw-Zeelandse en vanaf deze week de Canadese. Die series trekken tussen de 200.000 en 300.000 kijkers. Dat kan beter, moet SBS hebben gedacht. Een Nederlandse versie kan de kijkcijfers misschien een boost geven. Naast Utopia zit SBS 6 nog altijd te wachten op een tweede vooravondhit. Probeersels als Is This Love? en Geld Maakt Gelukkig wisten de verwachtingen niet waar te maken. Hopelijk voor de zender pakt deze nieuwe poging met MasterChef Holland wel goed uit.

Robert Kranenborg

In MasterChef Holland gaan zestien amateurkoks de culinaire strijd met elkaar aan. Hun gerechten worden beoordeeld door een strenge jury, die dit seizoen volledig is vernieuwdJulius Jaspers, Alain Caron en Peter Lute zijn op straat gezet en hebben plaats gemaakt voor Robert Kranenborg, Michiel van der Eerde en Marcus Polman. Culinair recensent Marcus legt de rolverdeling uit: “Robert is de klassiek geschoolde Franse kok met een enorme hoeveelheid kennis, Michiel is de vernieuwende rock & roll-chef met een hip knotje. Ik ben de vragensteller, het empathische type bij wie de kandidaten uithuilen als ze in een crisis zitten.”

Lees ook: Julius Jaspers is ontgoocheld door de keuze van Robert Kranenborg om zijn plekje in de jury in te nemen.

Reageren