MasterChef Holland vanaf 24 februari dagelijks bij Net5

De culinaire talentenjacht Masterchef is een wereldwijde hit die inmiddels wordt uitgezonden in dertien landen. Vanaf 24 februari keert MasterChef terug op de Nederlandse buis bij Net 5.

De Nederlandse versie van de talentenjacht voor amateurkoks beleefd zijn derde editie. Bijzonder dit keer is dat het kookprogramma prime time op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden. In andere landen is MasterChef al dagelijks prime time te zien, maar in Nederland is dit nieuw.

Reactie Net 5

Justine Huffmeijer, programmadirecteur van Net 5: “We geloven heel erg in het merk MasterChef. Met de goede scores van dit format in onze vooravond denken we dat de Nederlandse versie op een dagelijkse basis en op een prime time positie potentie heeft.

Kookgrage kandidaten

MasterChef ontving honderden aanmeldingen van amateurkoks die de strijd aan willen gaan voor de titel ‘MasterChef Holland 2014’. Uiteindelijk zijn er zestien kandidaten geselecteerd. Hun kookkunsten worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande uit Peter Lute, Alain Caron en Julius Jaspers.

Gastjury

Ook enkele gastjuryleden zullen hun opwachting maken. Zo reist de Engelse kookgoeroe Ainsley Harriott naar ons land om zijn oordeel te vellen. Andere grote namen zijn François Geurds (2 sterren), Jacob Jan Boerma (3 sterren), Joris Bijdendijk (1 ster gekregen bij Bridges) en Poh van Poh's Kitchen uit Australië.

Kansen

MasterChef Holland biedt amateurkoks de kans om hun kookkunsten naar een hoger plan te tillen. Vorige winnaars zijn inmiddels erg succesvol. Zo heeft Estée Stoker, de winnares van het eerste seizoen, nu een succesvol restaurant en haar eigen culinaire tv-programma op 24Kitchen.

MasterChef Holland is vanaf 24 februari van maandag tot en met donderdag om 20.30 uur te zien bij Net5.

Reageren