Matt LeBlanc loopt binnen dankzij Top Gear

5 februari 2016 12:54 | amusement | Door Televizier

© BBC

Nou had Friends-acteur Matt LeBlanc natuurlijk al een aardig zakcentje, maar zijn nieuwe klus bij Top Gear doet de kassa pas echt rinkelen.

Ingewijden hebben aan de Britse krant The Sun een boekje open gedaan over het salaris van de acteur.

Kassa

Naar verluidt zou Matt voor zijn rol als presentator bij Top Gear ruim 650.000 euro per jaar vangen. Dat is al een aardige zak duiten, maar het verbleekt bij de gouden bergen die hij verdiende in zijn Friends dagen: de complete cast kreeg de laatste seizoenen maar liefst een miljoen dollar per aflevering.

Licensierechten

Het echte lucratieve voor LeBlanc zit 'm in het feit dat hij ook een percentage krijgt van de exploitatie en merchandising van de show. Top Gear wordt wereldwijd, ook in Nederland, uitgezonden en de uitzendrechten leveren de BBC bepaald geen windeieren op. Overigens is het ongeveer de helft van wat Jeremy Clarkson verdiende.

Buitenlandse fans

Volgens The Sun probeert de BBC door Matt aan te nemen een nog internationaler publiek aan te spreken. Autogek LeBlanc geniet al een aantal jaren een opmerkelijke extra bekendheid in de UK: hij is de ster van de Amerikaans-Britse serie Episodes waarin hij een overdreven versie zichzelf speelt.

Meer over