Matt LeBlanc na dit seizoen mogelijk weg bij Top Gear

Het is nog allerminst zeker of Matt Leblanc ook na dit seizoen te zien zal zijn als presentator van het BBC-programma Top Gear. Dat meldt Variety. Er zouden verschillende redenen ten grondslag liggen aan LeBlanc's mogelijke vertrek. 

LeBlanc is in gesprek met de producenten van Top Gear om uit te zoeken of er een toekomst voor hem is bij het autoprogramma. De acteur heeft een bomvolle agenda, want komend najaar speelt hij ook een alleenstaande vader in CBS' nieuwe sitcom Man With a Plan

Dalende kijkcijfers

Top Gear heeft dit seizoen nieuwe presentatoren, waaronder LeBlanc en Chris Evans. De kijkers kunnen de afwezigheid van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May vooralsnog niet waarderen. Er kijken tegenwoordig maar 2.5 miljoen kijkers, ongeveer de helft van het afgelopen seizoen.  

Ruzie

Volgens de Britse boulevardkrant The Sun speelt een ruzie tussen LeBlanc en Evans een grote rol in het mogelijke vertrek van de acteur. LeBlanc zou dusdanig ontevreden zijn over zijn medepresentator dat hij heeft gedreigd te vertrekken indien Evans niet ontslagen wordt. 

De productie van het eerste Top Gear-seizoen met de nieuwe opzet is sinds kort afgerond.

Reageren