Matt LeBlanc nieuwe presentator Top Gear

4 februari 2016 15:06 | amusement | Door Televizier

© BBC

Friends-acteur Matt LeBlanc houdt het niet alleen meer bij acteren. De geluksvogel heeft een nieuwe klus als presentator te pakken bij het immens populaire autoprogramma Top Gear. 

Geen Jeremy Clarkson meer op je beeldbuis, maar acteur Matt LeBlanc. Voor velen zal het wennen zijn, maar hij doet zeker niet onder bij zijn voorgangers. De Amerikaan houdt wel van een potje racen en is geen onbekende voor de BBC. Zo was hij in 2012 te gast in de autoshow. Toen wist hij, van alle bekende deelnemers, de snelste tijd ooit neer te zetten tijdens de 'Star in a Reasonably Priced Car' race in een praktische Kia Cee’d. 

Collega

Matt, die we vooral kennen als Joey Tribbiani uit Friends, wordt de collega van de nieuwe presentator Chris Evans en The Stig. Er is nog geen uitzending geweest met Chris, maar zijn Top Gear-carrière gaat nu al helaas niet zoals verwacht. De maag van Chris is niet sterk genoeg voor de wilde ritjes en praten en rijden blijkt ook nogal een opgave.

Het stokje

Chris en Matt nemen het stokje over van de razend populaire en lastig op te volgen Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Het gaat voor Matt en Chris dus nog een hele taak worden om deze heren te evenaren. De drie stapten op toen Jeremy Clarkson ontslagen werd nadat hij klappen uitdeelde aan de producer van de show. Voor Richard en James was toen de maat vol en ook zij lieten het Top Gear-avontuur achter zich.

Nieuwe autoshow

Het oude Top Gear-team heeft niks te klagen, want ze zijn alweer onder de pannen bij het Amerikaanse Amazon Prime Video. De heren hebben daar een eigen Top Gear 2.0 autoshow. 

Bekijk hieronder de race van recordhouder Matt LeBlanc. 

Meer over