Matthijs van Nieuwkerk blundert zelf tijdens TV Draait Door

6 november 2015 14:59 | amusement | Door Televizier

© Screenshot DWDD

Hoogtepunt van DWDD is De TV Draait Door, de rubriek waarin bloopers en andere grappige momenten voorbij komen. Matthijs van Nieuwkerk begin er gister zelf een.

In de uitzending van donderdag behandelde hij tijdens De TV Draait Door onderwerpen uit de Vlaamse versie van De Slimste en een wel erg roze minded meisje in De Modepolitie 2.0 tot hij bij de Minions aankwam.

"Mien-oins?"

Van Nieuwkerk introduceerde de geelhuidige Pixar-kinderhelden nog als "de populairste tekenfilmfiguren van dit moment" maar toen hij hun naam uit moest spreken ging het mis. "Minions" is een gewoon Engels woord dat zoveel als "volgeling" of "knechtje" betekent, maar Van Nieuwkerk kwam er niet uit: "Mienoins? Min-ojns?" probeerde hij met een ongelovige blik tot hij vanaf de zijlijn de juiste uitspraak kreeg ingefluisterd. "Minions? Sorry, ik heb er nog nooit van gehoord", was zijn reactie. "Achter mij ziet u er eentje... Even kijken eigenlijk."

Matthijs en de Minions

Matthijs draaide zich om en zag z'n allereerste Minion ooit, toch deed de aanblik geen belletje rinkelen. "Nooit gezien!" besloot hij en vervolgde het fragment. Dat de presentator van 's lands populairste actualiteitenpraatprogramma de hipste cartoon creaties in jaren niet kent vonden veel mensen op Twitter opmerkelijk. 

Eén oplettende Twitteraar had door dat Matthijs van het bestaan van de wezens had kunnen weten... Als hij tenminste wat vaker om zich heen zou kijken als hij vlak voor een bioscoop interviews geeft.

Meer over