Matthijs van Nieuwkerk wordt gemist bij Top 2000 a GoGo

27 december 2022 15:17 | amusement | Door Irma Tomas

© Annemieke van der Togt
Herman van der Zandt moest ter elfder ure de Top 2000 a gogo overnemen van Matthijs van Nieuwkerk en presenteerde op Tweede Kerstdag de eerste aflevering. Het maakte duidelijk dat Matthijs niet voor niets zo'n royaal salaris ontving.

Niet dat Herman van der Zandt het er zo beroerd vanaf bracht bij zijn debuut, maar heel sprankelend was het allemaal niet. De kracht van Matthijs is dat hij de boel kan enthousiasmeren als geen ander, net doet alsof Leo Blokhuis het beste is wat ons ooit kon overkomen, barvrouw Monica de hemel in prijst, en de zaal op de banken krijgt voor het verhaal van iemand die ooit eens in de verte Bruce Springsteen zag lopen. 

Leo Blokhuis

In deze nieuwe versie heeft Leo Blokhuis een grotere rol en dat is niet per se een verbetering. Hij was perfect als schoolmeester die ons in de week tussen kerst en oud & nieuw een muzieklesje gaf en dat was precies voldoende. Leo is geen geboren presentator. Bovendien is het format aangepast en ook dat is geen verbetering. De quiz is geen quiz meer en wordt node gemist en ook het blokje met de lijstduwer is onherkenbaar veranderd.

Matthijs van Nieuwkerk

Maar de man die echt wordt gemist, en wiens naam geheel ten onrechte niet werd genoemd in de eerste uitzending (alsof het om Voldemort gaat), is natuurlijk Matthijs van Nieuwkerk. Hopelijk is ie volgend jaar gewoon weer van de partij in Top 2000 a Gogo, een van de leukste programma's op de Nederlandse televisie. 

De mensen thuis waren verdeeld over het gemis van Matthijs. 

Meer over