Matthijs van Nieuwkerk heeft een enorme restaurantkater

Matthijs van Nieuwkerk reageerde maandagavond uitgebreid op het DWDD pop-up restaurant dat na twee dagen haar deuren moest sluiten wegens het slechte eten.

Voor het programma daadwerkelijk begon vertelde Matthijs van Nieuwkerk dat hij een slecht weekend had gehad door de hele affaire. „We hadden ons ontzettend verheugd op een restaurant. Het was niet goedkoop, maar 3000 mensen wilden het toch meemaken. We zijn twee avonden open geweest en toen kwamen de recensies en veel reacties van mensen die er gegeten hadden. Die waren zeer kritisch en zo hoort het ook.”

Niet waargemaakt

DWDD nam meteen haar maatregelen: „We hadden met het programma nog niet meegemaakt dat het zo hard ging waaien en regenen en we hebben onmiddellijk besloten: 'zo kan het niet'. Mensen helemaal vanuit Drachten, Middelburg en Maastricht laten komen die zich al dagen verheugen op een uitje en dat je het dan niet waar kan maken. Zo simpel is het.”

Avonturen mislukken

Tot slot stak Matthijs nog een keer een hand in eigen boezem: „We hebben het niet goed gedaan, en ik heb er een enorme kater van. Nu zijn we aan het nadenken hoe dat komt. We zijn niet kritisch genoeg geweest, maar avonturen kunnen mislukken. En dat er leedvermaak is, begrijp ik.” Matthijs van Nieuwkerk zelf had nog niet gegeten in het restaurant, hij had een tafeltje voor de laatste avond gereserveerd.

Het DWDD pop-up restaurant zou 3 weken open blijven. Het plan was dat topkok Robert Kranenbrog er exquise gerechten ging serveren die nergens meer op de kaart staan omdat ze zo moeilijk te bereiden zijn. Maar het liep allemaal net even anders.

Reageren