Verdrietig

Matthijs van Nieuwkerk in tranen

16 september 2021 15:20 | amusement | Door Merlin Everts

© BNNVARA/Medialane
In een fragment, dat woensdagavond getoond werd bij Jinek, is te zien hoe Matthijs van Nieuwkerk het niet droog houdt als hij een bezoek brengt aan het graf van Franse zanger Charles Aznavour.

Het aangrijpende fragment komt uit het nieuwe programma Chansons! dat Van Nieuwkerk presenteert met Rob Kemps. Het tweetal zat gisteravond aan tafel bij Jinek, ter promotie van hun muzikale vierluik dat morgen van start gaat.

Ode

In het programma duikt het duo in de wereld van het Franse levenslied, waarbij een bezoek aan het graf van Van Nieuwkerks grote held Aznavour niet mag ontbreken. Te zien is hoe het duo praat over de columns die Van Nieuwkerk over de zanger schreef. In de tijd van de columns was ook recent Van Nieuwkerks moeder overleden waarbij Kemps opmerkt: "De columns waren dus eigenlijk ook een soort ode aan je moeder". Van Nieuwkerk antwoordt: "Nou, niet een ’soort van’ ode, ik stak elke dag een kaarsje op zou je kunnen zeggen. Ja, toch wel. Dat greep me aan. En nog, merk ik...”, waarna de tranen komen bij de presentator.

Opnames stilgelegd

Als reactie op de tranen reageert Van Nieuwkerk bij Eva Jinek: “Het overviel me, moet ik eerlijk zeggen. We hebben de opnamen ook even stilgelegd, want dit was niet de bedoeling.” De oud-DWDD-presentator wilde de emoties eerst niet in de aflevering hebben, maar besloot na de montage dat het er toch bij het programma hoorde.

Chansons! is vanaf vrijdag 17 september, 21:25 uur te zien op NPO 1.

Meer over