Matthijs van Nieuwkerk zat helemaal niet te wachten op tafelheren

Na tien jaar zijn de tafelheren en dames niet meer weg te denken naast Matthijs van Nieuwkerk. Maar de presentator zat in de begindagen absoluut niet te wachten op sidekicks.

Matthijs deed deze opmerkelijke onthulling in het jubileumprogramma Tot Zover!. Van Nieuwkerk had verwacht het gloednieuwe programma alleen te mogen presenteren, maar daar stak toenmalige VARA-directeur Vera Keur een stokje voor.

Matthijs van Nieuwkerk te oud voor DWDD

DWDD begon tien jaar geleden op Nederland 3 en eigenlijk was Matthijs met zijn 45 lentes toen al te oud voor de jongerenzender. Om die reden mocht hij de eerste vijf jaar van de show ook geen stropdas om. Ook stond Vera Keur vlak voor de start er op dat hij sidekicks zou krijgen. De keus viel op een groep bekende twintigers en vroege dertigers zoals Giel Beelen en Roeland Fernhout die meer tot de verbeelding zouden spreken van de jeugdige doelgroep. Met het nodige tandenknarsen stemde Matthijs in met de "tafeldames- en heren" zoals hij zijn co-hosts besloot te noemen.

Tien jaar tafelheren en dames

Inmiddels zou Matthijs niet meer aan tafel kunnen of willen zonder zijn dames en heren. Maar de leeftijd van de sidekicks is inmiddels opgerekt van midden twintig tot midden 80. Als eerbetoon aan een decennium tafelheerschap zongen frequente tafeldames Claudia de Breij (vroeger ook presentatrice van de show), Halina Reijn en Leona Philippo het toepasselijke countrylied Stand By Your Man. Vooral Halina's vocalen waren een verrassing.

Meer over:

Reageren