Genomineerd

Mattie & Marieke en Gerard Ekdom in race voor Gouden RadioRing

20 januari 2020 10:06 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
De ochtendshows Mattie & Marieke van Qmusic en Ekdom in de Morgen van Radio 10 zijn genomineerd voor de Gouden RadioRing. Maandagochtend werd er bij beide programma's 'ingebroken' om ze te verrassen.

3FM-dj Rob Janssen, die het gala weer presenteert, overviel de Qmusic-dj's in de studio in Amsterdam. "Wauw, wat een eer. Dan wil ik iedereen nu al bedanken voor het stemmen", zei Mattie Valk verbouwereerd.

Ekdom won de RadioRing al eerder

Later op de ochtend was Janssen in Hilversum om daar in de studio van Radio 10 Gerard Ekdom te verblijden met het nieuws.  "Dat meen je niet." Ekdom vindt het een fijne opsteker op Blue Monday. "Wat gaaf, we zijn gewoon genomineerd." De radiodj won de Gouden RadioRing al eerder. In 2012 sleepte hij de prijs met Effe Ekdom op 3FM in de wacht en twee jaar geleden won hij de publieksprijs voor zijn programma Ekdom in de Ochtend op NPO Radio 2.

Vorig jaar won Edwin Evers

Afgelopen weken konden luisteraars stemmen op hun favoriete radioprogramma. De uitreiking van de publieksprijs is op donderdag 30 januari in theater Gooiland in Hilversum. Het gala wordt sinds 2006 georganiseerd door AVROTROS. Vorig jaar won het radioprogramma Evers Staat Op (Radio 538).

Meer over