Mattie en Wietze van Q-music spelen mee in The Passion

De Q-music-dj's Mattie en Wietze hebben een rolletje te pakken in The Passion. Ze spelen twee van Jezus' discipelen.

Mattie en Wietze maakten het nieuws over muziekspektakel The Passion zelf bekend in hun ochtendshow op Q-music. Op Twitter liet Wietze weten dat hij Mattie wat bijbelles gaat geven:

Jim de Groot

Mattie en Wietze sluiten zich aan bij de Passion-cast van 2015, die grotendeels al bekend is. Jim de Groot speelt Jezus en Shirma Rouse neemt de rol van Maria op zich. Robert ten Brink is de verteller en Bridget Maasland de verslaggever.

Lees ook: Dat de ongelovige Jim Jezus speelt, zorgde voor veel kritiek.

Discipelen

Discipelen zijn volgelingen van Jezus. Het intieme groepje van twaalf rond Jezus bestond uit de trouwe Petrus, de verrader Judas en tien andere discipelen. In The Passion wordt Petrus dit jaar gespeeld door Jeroen van der Boom en Judas door Jeroen van Koningsbrugge. Wie naast Mattie en Wietze de overige discipelen gaan spelen, is nog niet bekend.

Klaas van Kruistum

Met hun rol als discipel scharen Mattie en Wietze zich in een illuster rijtje. Hun voorgangers waren bijvoorbeeld Manuel Venderbos, Klaas van Kruistum en Dave Mantel (in 2011), André Rouvoet, Bert van Leeuwen en Geert Hoes (in 2013) en Marc de Hond, Wudstik en Martijn Stoffers (in 2014).

Lees ook: The Passion vindt dit jaar plaats op 2 april in Enschede.

Reageren