Bokaal uitgereikt

Hier kijk je naar de F1-uitreiking van Max Verstappen

16 december 2021 10:05 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP / Remko de Waal
Na de bloedstollende race van afgelopen zondag is het eindelijk zover: Formule 1-coureur en de nieuwste wereldkampioen Max Verstappen krijgt officieel zijn bokaal in handen. De prijsuitreiking zal rond 21:00 uur (Nederlandse tijd) live te volgen zijn. 

Nederland hield afgelopen zondag massaal de adem in, de collectieve hartslag ging naar nul en toen kwam de ontlading. De ontknoping van Formule 1 was op 12 december 2021 spannender dan wat voor film dan ook. In de allerlaatste ronde, in die laatste paar bochten, werd 'onze' Max verstappen wereldkampioen, de eerste F1-kampioen van vaderlandse bodem.

FIA Champions Press Conference

Vandaag is het dan zover: hij krijgt, ondanks alle protesten van Mercedes, zijn prijs officieel uitgereikt. De FIA Champions Press Conference begint om 17.00 uur. Onder meer het vertrek van Jean Todt, de voorzitter van de internationale autosportbond FIA, komt hier aan bod.

Nederlandse prijswinnaars

Vanaf 21.00 uur is het tijd voor het leukste moment: de prijsuitreiking, waar de hele top-3 van de Formule 1 bij aanwezig moet zijn. Ook Nederlander Nyck de Vries is erbij. Hij won eerder dit jaar de titel in de Formule E. Je ziet de prijsuitreiking via de Facebook-pagina van FIA.

Meer over