Overdreven

Formule 1: Max Verstappen stopt met populaire Netflix-serie Drive to Survive

22 oktober 2021 15:10 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Cesar Durione/Red Bull Content Pool
Formule 1-held Max Verstappen werkt niet mee aan het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie Drive to Survive. Jammer, want het was juist zo leuk om achter de schermen van de sport te kijken.

Max Verstappen vindt dat de interviews te vaak uit hun verband worden gerukt. En dat betekent dat wij de strijd met coureur Lewis Hamilton, die op dit moment op het scherpst van de snede gevoerd wordt, niet kunnen volgen in het nieuwe seizoen van de serie. Tenminste, niet vanuit zijn perspectief.

Formule 1 in Amerika

Na drie succesvolle seizoenen is Netflix bezig met een nieuwe reeks. Vooral in Amerika doet de serie het goed, waar het publiek over het algemeen minder bekend is met de Formule 1

Drive to Survive is daar dan ook uithangbord én reclamecampagne voor de sport. "Maar ik vind het niet leuk om daar onderdeel van te zijn", vertelt Max in een interview met The Associated Press.

Drive to Survive

Volgens Verstappen is er veel nep in de docu-reeks en zijn quotes van hem verkeerd gemonteerd. Daardoor lijkt het alsof hij iets zegt over een specifieke situatie, terwijl het eigenlijk ergens anders over gaat.

“Ze hebben dingen gefaket die helemaal niet zijn gebeurd. Ik heb dus besloten niet meer mee te doen en niet langer interviews te geven. Dan is er ook niets dat ze kunnen laten zien. Ik hou niet van dat soort dramatische shows, ik wil feiten en echte dingen.”

Strijd Max Verstappen en Lewis Hamilton

De rivaliteit tussen de verschillende coureurs in de serie, die soms tot het kookpunt lijkt op te lopen, is in het echte leven een stuk minder verhit. Volgens Max wordt ook zijn strijd met Hamilton flink opgeklopt. 

Dankzij dit interview krijgen wij als fans een kijkje achter de schermen van Drive to Survive. Het is absoluut een van de beste sportdocumentaires die je op Netflix kunt zien. Maar met dit interview vallen de makers wel door de mand.

Meer over