3 dagdelen

Media Inside onthult beloning deelname BN'ers In Het Ziekenhuis

25 april 2022 08:03 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 3
Marcel van Roosmalen doet in Media inside een boekje open over BN'ers in het ziekenhuis. Het blijkt dat de deelnemende bekende Nederlanders niet zo lang in de zorg hoeven om een fikse gage op te strijken.

In Media inside nemen Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman wekelijks het reilen en zeilen in tv-lannd door. De start van het tweede seizoen BN'ers in het ziekenhuis mocht daarbij niet onderbreken. 

Gevraagd

Van Roosmalen onthulde dat hij was benaderd door de makers van het programma om naast Rachel Hazes, Natasja Froger en Caroline van der Plas stage te gaan lopen in het Goudase Groene Hart ziekenhuis: "Ik kreeg op Tweede Kerstdag een mail van Tuvalu Media. Zij vonden het leuk: een mopperaar in het ziekenhuis. Ik dacht daar leen ik me niet voor." Uiteindelijk werd gekozen voor komiek Philippe Geubels.

2500 euro

Wel wist Marcel los te peuteren dat de vergoeding voor deelname 2500 euro zou zijn. Dat modale maandsalaris is snel verdiend want de opnames, inclusief voorbereidende training, zouden niet meer dan drie dagdelen in beslag nemen: "Daar maken ze dan zes of zevendelige serie van. Dat zie je ook wel een beetje terug. Het is uitsmeren geblazen. Het is cursus, een keer aan een katheter trekken en dat is het. Ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb."

BN'ers in het ziekenhuis is iedere woensdag te zien om 20:30 uur bij SBS 6. De eerste aflevering trok 455.000 kijkers.

Meer over