Twee bekenden mee

Meer nieuws over de act van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival

23 april 2024 20:08 | amusement | Door Marjolein Vos

© Ruud Jansen
Gover Meit zat dinsdagavond bij Sophie & Jeroen om weer iets meer prijs te geven van de act van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival. En hij was niet alleen. Hij mocht namelijk meteen bekend maken dat Appie Mussa en Stuntkabouter (ook wel Stuntje en zijn echte naam Martijn van Eijzeren) mee gaan naar Malmö voor de act van Joost.

En daarmee komt meteen een bonk met energie aan tafel.

Enthousiast

Vooral onder het jonge publiek zijn de twee bekend. Net als Gover zijn het twee goede vrienden van Joost. Ze maken content en zijn vooral op TikTok erg bekend. Ondanks dat het heel veel lol uitstraalt aan tafel, zijn ze ook serieus. Appie: "Ik kijk het al heel mijn leven. Het is een ultieme eer dat ik dit met Joost mag doen. Ik kan het nog steeds niet geloven." Stuntkabouter vergelijkt het met een wedstrijd van het Nederlands Elftal waar hij naartoe werkt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Apson (@appiemussa)

Lees hier alles over

Discipline

Gover vertelt dat hij vanaf september al bezig is samen met Joost aan de act. "Er is geen dag meer geweest dat we het er niet over hebben gehad." Sophie Hilbrand haalt ook de sterke band aan tussen Gover, Joost, Appie en Stuntkabouter. "Hij noemt mij zijn oom, maar ik noem ze meer mijn kinderen. Creatieve kinderen die net als ik super origineel zijn." Ook wil hij nog even terugkomen op zijn opmerking over de 'maanlanding'. Hij vertelt dat dat niet is wat we moeten verwachten, maar dat dit als een metafoor is gebruikt. 

Inspiratie

Gover vertelde inspiratie te hebben geput uit eerdere songfestivalinzendingen. Zo noemde hij de Finse kandidaat van vorig jaar, Käärijä met Cha Cha Cha, en de Portugese songfestivalwinnaar Salvador Sobral als voorbeeld voor Joost Klein.

Hoe de act er straks uit gaat zien is nog even een verrassing, maar over niet al te lange tijd gaan de repetities van start en dan zal er meer bekend worden. Het echte resultaat zien we op 9 mei in de tweede halve finale van het Songfestival. 

Meer over