Meerdijk app opent klopjacht op GTST-seriemoordenaar Hein

28 maart 2016 22:46 | amusement | Door Televizier

© Screenshot GTST Meerdijk app

GTST maakt de verhaallijn rond Hein Lisseberg interactief. Kijkers kunnen via de Meerdijk app helpen om de ontsnapte seriemoordenaar op te sporen.

Vanavond was te zien hoe de listige Lisseberg na een in scene gezette zelfmoordpoging werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar wist hij ondanks politiebewaking zich uit de voeten te maken.

Politiebericht

Kort daarop kregen spelers van de GTST Meerdijk app een melding binnen. Er is een speciaal politiebericht uitgegaan waarin iedereen wordt opgeroepen uit te kijken naar en voor de koelbloedige 50-jarige seriemoordenaar. App-gebruikers kunnen bellen met een speciale informatielijn voor tips en daarnaast in de digitale versie van het soapdorp speuren naar achtergelaten aanwijzingen. Opvallend genoeg noemt de nieuwslezer in het politiebericht op de app hem 'Hein L', terwijl hij in de tekst met naam en toenaam wordt vermeld.
Afbeelding 

Hein en Janine

De verhaallijn rond Hein ontvouwt zich al maanden. Hij kwam in de serie omdat Janine (Caroline de Bruijn) graag een artikel wilde schrijven over seriemoordenaars en via Rik in contact kwam met de psychiater Hein Lisseberg die meerdere moorden op zijn geweten heeft. Langzaam maar zeker raakt hij geobsedeerd door Janine die ook niet onberoerd is door zijn charmes. Hein ziet Janine als de enige die hem echt wil begrijpen en heeft haar naar eigen zeggen nodig voor een nog mysterieus doel. Het laat zich raden dat die twee elkaar gaan treffen. 

Meer over