Meest bizarre survivalprogramma tot nu toe: The Raft: Overleven Op Zee

27 januari 2016 13:15 | amusement | Door Televizier

© RTL

Het kan nog heftiger dan The Island. In het nieuwe RTL5-survivalprogramma The Raft: Overleven Op Zee zijn vier onbekende mensen een week lang op elkaar aangewezen op twee vlotten van twee vierkante meter. 

Vele survivalprogramma’s passeerden de revue, maar deze variant is misschien wel de meest heftige in zijn soort. De vier deelnemers, geen survivalexperts of enorme avonturiers, drijven vijf dagen en vier nachten lang in de Caraïbische Oceaan. Ze kennen elkaar niet en het enige wat ze zien is water, regen, hoge golven, haaien en grote vissen.

Geen voedsel en water

De waaghalzen moeten het al die dagen samen rond zien te breien zonder water en voedsel. Met slechts een kleine survivalkit en een noodtelefoon, voor als het echt niet meer gaat. En er zit een addertje onder het gras: wanneer ze bezwijken voor de telefoon, is dat automatisch het einde van het survivalavontuur.

Land in zicht

In deze ultieme test kunnen de deelnemers zichzelf bewijzen, want als ze deze beproeving doorstaan kunnen ze alles aan. Het doel? Net zolang doorgaan tot ze land in zicht hebben. Naast de zee worden ze ook geconfronteerd met de grenzen van de menselijke psyche en een lichaam dat steeds moeier wordt.

National Geographic

De Nederlandse versie is gebaseerd op de gelijknamige serie die werd uitgezonden op National Geographic. Dat het er heftig aan toe kan gaan is te zien in onderstaand filmpje.

The Raft is vanaf donderdag 17 maart te zien bij RTL 5.

Meer over