Chateau én villa verkocht

Meilandjes slaan dubbele slag op huizenmarkt

25 april 2022 08:35 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Dubbel goed nieuws voor de familie Meiland: na maanden met driedubbele woonlasten hebben Martien en Erica eindelijk succes op de huizenmarkt.

Shownieuws kan melden dat er een koper is gevonden voor hun miljoenenvilla in Noordwijk én de verkoop van chateau Marillaux is ook zo goed als rond.

Verhuizing

Hoe zat het ook alweer? Na anderhalf jaar op het Franse kasteel, waar het succes van hun tv-serie begon, verruilden de Meilandjes Frankrijk voor een nieuw leven in de Achterhoek. Al snel bleek dat hun woonsituatie, drie aparte huizen op het erf, in strijd was met het bestemmingsplan dat slechts één huis toestond

Fans

Toen de vergunningen niet rondkwamen en praten niet meer hielp werd besloten om weer te verhuizen. Ditmaal naar een riante miljoenenvilla in Noordwijk. Daar was de lol ook al snel vanaf: het prijzige pand stond midden in een woonwijk en had geen oprijlaan of hek om de vele fans op gepaste afstand te houden. De oplossing was wéér verhuizen. 

Afgeketst

De Meilandjes vonden een nieuwe residentie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout die wél voldoet aan de eisen. Maar tot op heden ketste de verkoop van zowel het chateau als de villa steeds af. Vorig jaar leek de deal rond Marillaux rond, maar de Nederlandse koper trok zich op het laatste moment terug. Alle reden om de vraagprijs te verlagen.

Verlies

De makelaar van de Meilandjes bevestigt aan Shownieuws dat op Goede Vrijdag de koopakte getekend is voor de Noordwijkse villa. De verkoop volgt nadat de familie al twee ton van de vraagprijs had afgehaald: van 2.995.000 naar 2.799.500 euro. Oorspronkelijk zouden ze er zelf zo'n 2,6 miljoen voor betaald hebben.

Chateau Bijstand

Momenteel overleven Martien, Erica en Maxime op bijstandsniveau in een tussenwoning in Uithoorn. Daar knoopt Martien op creatieve wijze de eindjes aan elkaar, bijvoorbeeld door een kledingkast van opgestapelde bananendozen te maken. 

Chateau bijstand is iedere maandag te zien om 20:30 uur bij SBS 6.

Meer over