Berichtje gestuurd

Meindert Talma dankzij dochter te zien in De Slimste Mens

18 augustus 2023 09:05 | amusement | Door Tessa Kok

© NPO Start / De Slimste Mens
Donderdag maakte muzikant Meindert Talma zijn opwachting in het succesvolle programma De Slimste Mens. En opvallend genoeg heeft hij die deelname te danken aan zijn dochter. Dat werd duidelijk toen presentator Philip Freriks een berichtje van zijn dochter voorlas tijdens de uitzending van gisteren.

Berichtje

'Jij zit hier dankzij je dochter', zei Philips in de uitzending van gisteravond tegen Meindert. De kandidaat probeert er onderuit te komen, maar dat wil niet echt lukken. Philips besloot namelijk om het berichtje van zijn dochter even voor te lezen. ''Hallo, ik wil bij deze graag mijn vader Meindert Talma opgeven voor De Slimste Mens. Hij is erg intelligent en ook nog eens beroemde. Ik hoop dat hij mee mag doen. Groetjes!'' luidt haar bericht. Op de vraag van Philip of de dochter van Meindert ook nog naar andere programma's heeft geschreven om haar vader aan te melden, zegt hij lachend: ''Nee, gelukkig niet.''

Deelname

Zijn deelname aan De Slimste Mens pakte gisteren in ieder geval al goed uit. Tijdens de verschillende rondes wist hij veel punten bij elkaar te spelen. Net niet genoeg om de slimste van de dag te worden, maar wel genoeg voor de volgende aflevering. Hij won namelijk het finalespel van Aimée Kiene en is daardoor vanavond opnieuw te bewonderen in de kennisquiz. 

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer over