"Mensen gaan VI verschrikkelijk missen"

30 September 2017 15:33 | amusement | Door Televizier

© Kastermans - RTL

Als RTL besluit na dit seizoen te stoppen met Voetbal Inside zou dat voor veel kijkers een grote klap zijn, meent presentator Wilfred Genee.

In gesprek met Nu.nl reageert de voor een Zilveren Televizier-Ster genomineerde Genee op de controverse die is ontstaan rond zijn voetbalprogramma en broodheer RTL. Nadat Johan Derksen publiekelijk RTL-collega's afviel en zelfs programmadirecteur Erland Galjaard beledigde, zou de toekomst van VI aan een zijden draadje hangen.

Missen

De kogel is nog niet door de kerk, maar volgens Wilfred zouden kijkers de show gaan missen als de stekker er uit wordt getrokken: "Er zijn zoveel mensen die zeggen: 'Als dit er straks niet meer is, dan ga ik het verschrikkelijk missen.' Wij hebben dat al die jaren niet zo beseft, maar hebben nu ook door dat het vrij uniek is wat wij na al die jaren hebben neergezet. (…) Zoiets ga je nooit meer meemaken in je leven."

Kunnen en willen

Sowieso loopt het contract van Johan Derksen eind dit seizoen af. Wilfred's eigen contract loopt nog een jaar langer, maar hij zou ook niet willen dat het programma stopt: "Ik zou nu nog niet zonder willen en kunnen. Nou kunnen wel, maar niet willen."

Bloemen

De ruzie tussen de heren van VI en de RTL-directie lijkt alweer wat gesust. In de uitzending van vrijdag was RTL 7 directeur Marco Louwerens als mystery guest in de uitzending aanwezig om Wilfred persoonlijk te feliciteren met zijn nominatie voor de Zilveren Televizier-Ster.

 

Meer over