Met De Deur In Huis per direct geschrapt bij SBS 6

10 september 2016 10:00 | amusement | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

SBS 6 schuift met de programmering. Met de deur in huis wordt wegens tegenvallende kijkcijfers onmiddellijk uit het schema gehaald en maakt plaats voor Red mijn vakantie.

Dat het een herhaling van Red mijn vakantie betreft maakt het extra bitter voor de makers van Met de deur in huis

Kijkcijferdrama

Het eerste seizoen scoorde de vrolijke spelshow met Kees Tol en Tineke Schouten gemiddeld zo'n 600.000 kijkers maar de eerste twee afleveringen van de tweede reeks werden gezien door respectievelijk 310.000 en 330.000 kijkers (zonder uitgesteld kijken). Met de deur in huis presteert met die cijfers ver onder de maat, waardoor SBS zich genoodzaakt voelt in te grijpen.

Woensdag

Het spelletje blijft een maand op de plank liggen, daarna verhuist het vanaf 5 oktober naar de woensdagavond waar SBS hoopt dat het meer kijkers aan zich weet te binden. Op woensdag is de concurrentie echter ook pittig: NPO 1 heeft Tussen kunst & kitsch en Smaakt naar meer, terwijl RTL 4 ook een trouwe kijkersschare heeft met Herrie op de bosbaan

Red mijn vakantie

De komende weken wordt op zaterdagavond steeds om 20.00 uur de meest recente aflevering van Red mijn vakantie herhaald. Die show wordt op dinsdag uitgezonden, maar trok de afgelopen week veel minder kijkers door de WK kwalificatiewedstrijden Nederland - Zweden. 

Video:
Ondertussen scoort Kees Tol wel als een ware Michael Jackson in RTL4's Dance Dance Dance

Meer over