Oliebollen erbij

Met deze oudejaarsconferences sluit je 2023 lachend af

21 november 2023 13:42 | amusement | Door Esther Hut

© Merlijn Doomernik

Ook in 2023 is er weer genoeg gebeurd in Nederland, zowel positief als negatief. Goede reden om tijdens Oud & Nieuw met een paar oliebollen en champagne klaar te zitten voor de oudejaarsconference voor een terugblik vol humor.

Wij vertellen je waar en wanneer je hun oudejaarsconferences kunt bewonderen.

Micha Wertheim

Vorig jaar sloot Claudia de Breij het jaar af bij de NPO, maar dit keer heeft cabaretier Micha Wertheim de eer om de oudejaarsconference voor zijn rekening te nemen. Het is de eerste keer dat de 50-jarige cabaretier de eindejaarsshow mag spelen. "Eindelijk is het zover, uw lievelingscabaretier, die door anderen niet begrepen wordt, maar die u wel kunt waarderen, mag het oude jaar afsluiten op NPO1,” liet Micha tijdens de bekendmaking weten.

Micha Wertheim Voor Twaalven is op 31 december 2023 te zien rond de klok van 22:00 uur bij NPO1.

The Masked Singer

Normaal gesproken staat er tegenover de NPO ook altijd een andere cabaretier geprogrammeerd bij de commerciële zenders. Maar RTL heeft besloten om voor het eerst in jaren geen oudejaarsconference uit te zenden. In plaats van een Oud & Nieuw Special van The Masked Singer (met zingende oliebollen en sneeuwpoppen), wordt nu de ‘normale’ seizoensfinale van de populaire show uitgezonden. Nog steeds een goede afsluiter dus van het jaar met veel humor.

De finale van The Masked Singer is op 31 december rond de klok van 22:00 uur te zien op RTL4.

Meer over