Overzicht

Met deze tv-programma's begin je 2024 geweldig

13 december 2023 17:10 | amusement | Door Judith Regeling

© Rob Jacobs & RTL / Danny Weijman / Elvin Boer & MAX

Het nieuwe jaar brengt niet alleen nieuwe kansen, maar ook een splinternieuw televisieseizoen. Haal dus snel je agenda tevoorschijn, want we hebben de programma’s die je niet mag missen op een rijtje gezet.

En goed om te weten: het nieuwe tv-seizoen laat niet lang meer op zich wachten. 

Camping de Wildernis (SBS6)

Op maandag 1 januari trapt Johnny de Mol het al af met Camping de Wildernis. In dit nieuwe realityprogramma moeten vier Nederlandse gezinnen, die nooit verder zijn gekomen dan een camping in Nederland, plotseling overnachten op een camping midden in de natuur van Botswana. Hier staat echter niet alleen plezier maken centraal. De gezinnen moeten proberen zoveel mogelijk zeldzame dieren op de foto vast te leggen. Degene die hier het beste in slaagt, gaat uiteindelijk niet alleen naar huis met een onvergetelijke ervaring, maar ook met een aantrekkelijk geldbedrag.

Camping De Wildernis is vanaf maandag 1 januari elke week om 20.30 uur te zien op SBS6. Direct na de uitzending verschijnt de aflevering ook op Prime Video.

Johnny de Mol voor Camping de Wildernis
Johnny de Mol voor Camping de Wildernis

De Oranjewinter (SBS6)

Op 1 januari hebben de meeste mensen wellicht last van een nieuwjaarskater, maar voor Hélène Hendriks is daar hopelijk geen sprake van. De SBS6-presentatrice start op deze datum gewoon met De Oranjewinter, de winterse editie van De Oranjezomer. Het blijft nog even spannend welke gasten het seizoen zullen openen, maar het zullen ongetwijfeld bekende gezichten zijn uit de wereld van entertainment, sport en/of muziek.

De Oranjewinter is vanaf 1 januari maar liefst 2 weken vanaf 21:30 uur te zien op SBS6.

Helene Hendriks
Helene Hendriks

Stars on Stage (RTL4) 

Als je elke vrijdag twijfelt tussen een avondje theater of gezellig thuis, krijg je vanaf 5 januari beide opties in één. In het nieuwe programma Stars on Stage, gepresenteerd door Jamai Loman en Buddy Vedder, gaan verschillende bekende Nederlanders de ultieme uitdaging aan om te worden opgeleid tot musicalster. Elke week is het aan de juryleden Albert Verlinde en Paul de Leeuw om samen met twee vakdeskundigen de deelnemers te beoordelen en te beslissen wie van hen het toneel moet verlaten.

Stars on Stage is vanaf vrijdag 5 januari wekelijks vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Albert Verlinde en Paul de Leeuw voor Stars on Stage
Albert Verlinde en Paul de Leeuw voor Stars on Stage

Weet Ik Veel (RTL4)

Hoe kun je het jaar nu beter beginnen dan met een quiz die je hersenen eens flink laat kraken? Het komt dan ook goed uit dat Beau van Erven Dorens vanaf zaterdag 6 januari weer wekelijks te zien is met Weet Ik Veel. In deze kennisquiz krijgen zowel drie BN’ers als een studio vol studenten 50 vragen voorgeschoteld in de hoop dat ze eindigen met een prachtig rapportcijfer. Ook thuis kun je meespelen door de Weet Ik Veel-app te downloaden. Wie weet levert dat ook nog iets op.

Weet Ik Veel is vanaf 6 januari weer wekelijks vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Beau van Erven Dorens voor Weet Ik Veel
Beau van Erven Dorens voor Weet Ik Veel

Wie Is de Mol? (AVROTROS)

Een jaar begint natuurlijk eigenlijk pas met de start van het sluwste spel van Nederland: Wie is de Mol?. Dit seizoen reizen Anna Gimbrère, Babs Schutte, Fons Hendriks, Jeroen Spitzenberger en Jip van den Toorn samen met Justin Mooijer, Kees van der Spek, Rian Gerritsen, Rosario Mussendijk en Tooske Ragas af naar het prachtige Mexico, waar de spanning gelijk om te snijden zal zijn. Eén van hen heeft een dubbele agenda. Aan zijn of haar medekandidaten en de kijkers thuis de taak om te raden wie het spel probeert te bederven.

Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 6 januari om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Deelnemers Wie Is de Mol? 2024 met Rik van de Westelaken
Deelnemers Wie Is de Mol? 2024 met Rik van de Westelaken

The Tribute: Battle of the Bands (SBS6)

Terwijl er op RTL4 flink wordt gequizd en NPO1 de zoektocht naar de Mol opent, staat vanaf 6 januari op SBS6 juist muziek centraal. In het gloednieuwe seizoen van The Tribute: Battle of the Bands nemen opnieuw twaalf coverbands het tegen elkaar op. Ze hebben allemaal één doel: een plek veroveren in de top-4 en zo verzekerd zijn van een plaats in de line-up van het tributeconcert in de Ziggo Dome.

The Tribute: Battle of the Bands is vanaf 6 januari iedere zaterdag vanaf 20:00 uur te zien op SBS6.

Spike, Gerard Ekdom, Angela Groothuizen, Cesar Zuiderwijk
Spike, Gerard Ekdom, Angela Groothuizen, Cesar Zuiderwijk

My Tribute to Elvis (SBS6)

Bouke Scholten was vorig jaar nog een van de deelnemers van The Tribute: Battle of the Bands, maar die tijden liggen alweer even achter hem. Op diezelfde 6 januari is hij te zien in My Tribute to Elvis, een nieuw programma waarin hij samen met Rob Kemps door Amerika reist voor een muzikale reis door het leven van zijn grote held Elvis Presley.

Benieuwd? My Tribute to Elvis is vanaf 6 januari 2024 drie weken lang vanaf 21:30 uur te zien op SBS6.

Rob Kemps en Bouke Scholten voor My Tribute to Elvis
Rob Kemps en Bouke Scholten voor My Tribute to Elvis

Praat Nederlands Met Me (RTL4)

Zo nu en dan maakt een programma na jaren van afwezigheid plotseling zijn terugkeer op de buis. Nee, we hebben het nu nog niet over Gooische Vrouwen of Medisch Centrum West, maar over… Praat Nederlands Met Me! In deze komische quiz strijden drie teams onder begeleiding van Art Rooijakkers in verschillende spelrondes tegen elkaar, allemaal gerelateerd aan de Nederlandse taal. Aan de vaste teamcaptains Alex Ploeg, Jeroom Snelders en Tina de Bruin de taak om hun team naar de overwinning te helpen.

Praat Nederlands Met Me is vanaf zaterdag 6 januari wekelijks vanaf 21:45 uur te zien op RTL4.

Art Rooijakkers, Tina de Bruin, Jeroom Snelders, Alex Ploeg
Art Rooijakkers, Tina de Bruin, Jeroom Snelders, Alex Ploeg

The Floor (RTL4)

Edson da Graça hoeft in 2024 ook niet stil te zitten, want The Floor maakt zijn terugkeer. In deze spannende spelshow nemen 100 kandidaten het tegen elkaar op. Elke deelnemer heeft zijn eigen vlak met zijn eigen expertise. Het doel? De hele vloer veroveren, mogelijk door andere deelnemers uit te dagen en quizduels te spelen. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met maar liefst 100.000 euro!

The Floor is vanaf zondag 7 januari wekelijks vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Edson da Graça voor The Floor
Edson da Graça voor The Floor

No Way Back (SBS6)

Waar NPO1 en RTL4 vooral vertrouwen op oude bekende titels, stopt de komst van nieuwe programma's bij SBS6 niet. Zo begint op 7 januari No Way Back, een ultiem survivalprogramma waarin zestien avonturiers worden getest op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen. Gelukkig hoeven ze dit niet alleen te doen. Ex-commando en bekend gezicht van Kamp van Koningsbrugge, Ray Klaassens, begeleidt hen op hun tocht door de ruige wildernis van Noorwegen. Jan Versteegh presenteert de show.

No Way Back is vanaf 7 januari wekelijks vanaf 20:30 uur te zien op SBS6.

Jan Versteegh en Ray Klaassens voor No Way Back
Jan Versteegh en Ray Klaassens voor No Way Back

Big Brother (RTL5)

Over een bekende titel gesproken, ook Big Brother keert terug! Opnieuw laat een groep wildvreemden mensen zich opsluiten in het huis van Big Brother om daar 24/7 gevolgd te worden door camera’s. Ondertussen spelen ze spelletjes, vormen ze bondjes en is de vraag: wie weet de kijkers om zijn of haar vingers te winden? Elke zaterdag volgt er een liveshow waarin er iemand moet vertrekken.

Big Brother is vanaf januari elke maandag t/m zaterdag vanaf 20:30 uur te zien op RTL5. Via Videoland kijk je 24/7 naar de bewoners.

Geraldine Kemper en Tatyana Beloy voor Big Brother 2023
Geraldine Kemper en Tatyana Beloy voor Big Brother 2023

Over Mijn Lijk (BNNVARA)

Tussen al die entertainment- en realityprogramma's is er ook ruimte voor emotie. In het alweer tiende seizoen van Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman weer vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven willen halen. Dat zijn dit jaar Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike. Tim is bij hun mooie maar ook minder mooie momenten en hoopt van hen te horen hoe ze omgaan met het feit dat ze niet lang meer hebben.

Pak de zakdoekjes er dus maar snel bij, want Over Mijn Lijk is vanaf 9 januari 2024 elke dinsdag om 21:40 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

OML'ers uit Over Mijn Lijk 2024
OML'ers uit Over Mijn Lijk 2024

Born Winners (AVROTROS)

De kijkers hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 13 januari gaat het dan toch echt beginnen: Born Winners. In dit nieuwe AVROTROS-programma staan oud-sporters en hun kinderen centraal. Zij vormen duo's en wagen zich aan allerlei uitdagingen, zoals kano-polen racen, duiken, boogschieten, tot een heuse biatlon. Uiteindelijk gaan in de finale de drie beste duo's de ultieme strijd met elkaar aan in het Olympisch Stadion.

Born Winners is vanaf zaterdag 13 januari om iets na 21.30 uur te zien. 

Deelnemers Born Winners
Deelnemers Born Winners

Help, Mijn Man Is Klusser (RTL4)

Ook John Williams keert in 2024 terug op de buis. Hij staat weer wanhopige partners van doe-het-zelvers bij die al jaren in onafgemaakte huizen bivakkeren. De bedoeling is natuurlijk dat deze doe-het-zelvers eindelijk eens hun problemen gaan aanpakken.

Of dat lukt, zie je vanaf maandag 15 januari wekelijks in een nieuw seizoen van Help, Mijn Man Is Klusser op RTL4.

John Williams en zijn team van Help Mijn Man Is Klusser
John Williams en zijn team van Help Mijn Man Is Klusser

Married at First Sight (RTL4)

Hoe leuk al die spelshows en realityprogramma’s ook zijn, zonder een dosis romantiek kan niemand. Daarom komt RTL4 vanaf 16 januari maar liefst twee dagen in de week met een gloednieuw seizoen van Married at First Sight. Ook dit jaar ontmoeten de deelnemers elkaar pas voor het eerst bij het altaar. En dan is vraag: is er sprake van liefde op het eerste gezicht of is deze missie kansloos?

Married at First Sight is vanaf 16 januari iedere dinsdag en woensdag vanaf 20:30 uur te zien op RTL4. Vooruitkijken kan weer via Videoland.

Experts en presentator Carlo Boszhard van Married at First Sight
Experts en presentator Carlo Boszhard van Married at First Sight

Doet-ie ‘t of Doet-ie ’t Niet? (RTL4)

We hebben entertainment voor de maandag, dinsdag, woensdag, en ook de vrijdag, zaterdag en zondag zijn gedekt. Maar wat komt er eigenlijk op donderdag op RTL4? Nou, Doet-ie ’t of Doet-ie ’t Niet?! In deze entertainmentshow strijden diverse teams onder leiding van Jelka van Houten, Roué Verveer en Leonie ter Braak tegen elkaar in een komische en vermakelijke sfeer. Aan Ruben Nicolai de taak om alles als presentator in goede banen te leiden.

Doet-ie ’t of Doet-ie ’t Niet? is vanaf donderdag 18 januari wekelijks vanaf 20:30 uur te zien op RTL4.

Ruben, Leonie, Roue en Jelka voor Doet-ie ’t of Doet-ie ’t niet?
Ruben, Leonie, Roue en Jelka voor Doet-ie ’t of Doet-ie ’t niet?

Heel Holland Bakt (Omroep MAX)

Mocht er hierboven nu echt niets voor je bijzitten, moet je misschien even geduld hebben tot 28 januari. Dan start Heel Holland Bakt. In het nieuwe seizoen gaan weer 10 nieuwe deelnemers de strijd met elkaar aan om de beste thuisbakker te worden. De bakfanaten worden onder toeziend oog van Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, en presentator André van Duin uitgedaagd om hun talent te laten zien op alle vlakken binnen de bakkerswereld. 

Heel Holland Bakt is vanaf zondag 28 januari wekelijks om 20.25 uur bij Omroep MAX op NPO 1 te zien. 

Robèrt van Beckhoven, Janny van der Heijden en André van Duin
Robèrt van Beckhoven, Janny van der Heijden en André van Duin

Kamp van Koningsbrugge (AVROTROS)

Ray Klaassens krijgt het nog druk. Terwijl hij deze maand al te zien is in het nieuwe SBS6-programma No Way Back, keert hij ook terug in Kamp van Koningsbrugge. In dit nieuwe seizoen gaan wederom vijftien burgers acht dagen lang de uitdaging aan om een loodzware Special Forces training te volgen. Tijdens deze training worden de kandidaten zowel fysiek als mentaal op de proef gesteld.

Benieuwd? De nieuwe reeks is vanaf maandag 29 januari wekelijks om 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Ray Klaassens, Jeroen van Koningsbrugge, Dai Carter
Ray Klaassens, Jeroen van Koningsbrugge, Dai Carter

Het Verhaal van de Oranjes (NTR)

Na het enorme succes van Het Verhaal van Nederland mogen we ons ook al opmaken voor een bijzonder vervolg: Het Verhaal van De Oranjes. Deze reeks gaat volgens NTR over 'een vorstenhuis met helden en zwarte schapen die soms worden verguisd en dan weer op handen worden gedrag. De kijkers worden dan ook door de geschiedenis in binnen- en buitenland geleid'.

Het Verhaal van De Oranjes is vanaf woensdag 31 januari 2024 te zien om 20:30 uur op NPO1.

Daan Schuurmans
Daan Schuurmans

Meer over