Met Het Mes Op Tafel komend seizoen vijf keer per week

10 Februari 2016 16:40 | amusement | Door Televizier

Omroep MAX breidt het aantal afleveringen van Met Het Mes Op Tafel uit van vier naar vijf per week. Hierdoor veranderen er een aantal zaken in het blufspelletje.

MAX maakte bekend dat Met het Mes op Tafel vanaf maandag 28 maart weer te zien is rond 20.00 uur op NPO 2.

Vrijdag finaledag

Met de extra speeldag verandert er wel iets aan de opzet van het spel. Voorheen werd de finale op donderdag gehouden, die schuift logischerwijs door naar vrijdag. Op donderdag strijden vanaf nu de verliezers van de dagfinales van maandag, dinsdag en woensdag tegen elkaar in een soort troostfinale. 

Herman van der Zanger

Verder is er weinig tot niets veranderd. Herman van der Zandt keert terug als quizmaster, achter de piano zit Martin van Dijk en barvrouw Mylou Frencken tapt biertjes en houdt de stand bij op haar krijtbord. Vorig seizoen verbaasde Herman vriend en vijand toen hij zich waagde aan One For My Baby, een saloon song van de ultieme crooner Frank Sinatra. Hij deed het meer dan verdienstelijk, maar dat betekent nog niet dat hij er een gewoonte van maakt: "Ik heb alleen maar positieve reacties gehad. Als mensen me nu vragen: gaat dat elke week gebeuren, zeg ik: kijk maar gewoon.“ 

Joost Prinsen

Overigens heeft Herman wat zang betreft nog een lange weg te gaan wil hij zijn illustere voorganger Joost Prinsen overtreffen. Die waagde zich ter inleiding van de vragen jarenlang aan de meest uiteenlopende stijlen en liedjes. Van Lady Gaga's Pokerface tot Gé Reijnders' Bloasmuziek en van de tune van Ja Zuster Nee Zuster naar O Fortuna! uit de Carmina Burana. En het klonk allemaal even goed.  

Meer over