Michiel wint kersteditie Heel Holland Bakt

Michiel mag zich de winnaar van Heel Holland Bakt Kerst noemen. De ambitieuze 35-jarige productontwikkelaar kwam als sterkste uit de bus. 

De laatste aflevering van het speciale, driedelige Heel Holland Bakt Kerst loog er niet om. De drie overgebleven finalisten Matthieu, Corina en Michiel moesten alles uit de kerstkast halen op een zinderend hete zomerdag in juli.

Oliebollen

De opdrachten stonden in het teken van winterpret en oud en nieuw. Dan mogen oliebollen natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de signatuuropdracht moest het drietal op de proppen komen met acht unieke oliebollen. Dat bleek vooral voor Corina lastig, ze hield niet van de traktatie en bakte ze dan ook zelden. Toch wist ze met haar unieke, zelfgemaakte specerijenmengsel de jury te verrassen. Mathieu bakte honderden oliebollen per jaar voor z'n grote Brabantse familie, maar de jury vond de smaak van zijn baksels wat standaard en ook de ballen van Michiel waren niet direct om over naar huis te schrijven.

Sneeuwpocalypse

De technische opdracht klonk simpel: maak sneeuwpoppetjes. Maar niemand had het trucje door waarmee de twee opgespoten schuimstukken een sneeuwman konden vormen. Iedereen had een setje handschoenen gekregen en het idee was met handschoentjes aan de grote en kleine helften samen te knijpen zodat er bollen ontstonden waarmee een sneeuwman gebouwd kon worden. Het resultaat was vrij mismaakte baksels en het feit dat de thermostaat 30+ graden aangaf kwam de levensduur en de looks van de creaties ook niet ten goede. Het oogde al snel als een bloedbad van botercreme.

Afbeelding

Spektakelstuk

De derde en beslissende opdracht was het spektakelstuk: maak een winterwonderland. Corina bakte een skischans met een familie sneeuwpoppen die de afdaling waagden, Matthieu bleef schokkend genoeg wat achter en leverde een simpel "winters" landschap af met alleen twee met suiker besneeuwde bomen, terwijl Michiel uitpakte met een compleet winters landschap, inclusief pinguins van zelfgemaakt marsepein. Daarmee was de winnaar eigenlijk al duidelijk

Heel Holland Bakt trui

In tegenstelling tot de zomereditie waar naast eeuwige roem ook een sierlijke mengkom de prijs is voor de winnaar, kreeg Michiel een gebreide kersttrui overhandigd die hij ondanks de temperatuur en gevoelens van schaamte aantrok. Verliezend finalist Matthieu kreeg de lachers op zijn hand toen hij opmerkte ineens dolblij te zijn niet gewonnen te hebben. 

Meer over:

Reageren