Mijlpaal: Vanavond de 1000ste uitzending van Utopia. Ken jij de eerste bewoners nog?

6 november 2017 17:21 | amusement | Door Televizier

© SBS/Elvin

Al bijna vier jaar geleden presenteerde John de Mol zijn nieuwe realityproject Utopia.  Het programma groeide uit tot de langstlopende reality serie van het land.  En vandaag beleeft Utopia  zijn duizendste aflevering.  In deze duizendste aflevering zit nog maar één bewoner van het eerste uur: Billy. Maar wie waren de andere originele Utopianen? 

Alle foto's zijn van SBS/ Elvin

Het programma begon direct als hit met 1,5 miljoen kijkers voor de eerste aflevering. Op dit moment kijken er gemiddeld zo’n 600.000 mensen naar het programma en daarmee is het nog steeds een succes voor SBS 6.

25 kippen

Op 31 december 2013 stapten 15 onbekende Nederlanders het avontuur in op een braakliggend terrein in Laren. De bewoners beschikten over slechts één kale loods, een weiland met twee koeien en 25 kippen en een klein startkapitaal. De rest moesten ze zelf opbouwen.

Wij kijken terug op de meest opvallende Utopianen van weleer.

Rienk

Afbeelding

Groningse zwerver Rienk woonde negen maanden in de Utopia-loods tot de andere bewoners hem wegstemden op 8 september 2014. De fans waren woedend en reageerden massaal op social media.

Rienk had in het programma een aan-uit-relatie met medebewoonster Nicoline. Toen hij de poorten van Utopia voor de laatste keer uitliep wilde Rienk niets liever dan terugkeren. Toch zagen we hem nooit meer terug in Utopia.  

Hakim

Afbeelding

De Limburgse oliebollenbakker Hakim zat bijna twee maanden in het reallife programma. Hij werd weggestemd op 24 februari 2014. Daarna pakte hij zijn oude beroep als oliebollenbakker weer op. Helaas voor Hakim besloot het AD bij de jaarlijkse oliebollentest van 2015 zijn kraam te bezoeken en kreeg hij een vernietigend oordeel. „De oliebollen ruiken naar oud braaksel en smaken ook zo.” Hakim was er kapot van en bang dat hij zijn oliebollenkraam in Maastricht na achttien jaar kon sluiten. Gelukkig kwam het niet zover. Ook deze Kerst kunnen Maastrichtse oliebollen-liefhebbers weer terecht bij Hakim.   

 Isabella

Afbeelding

Verpleegkundige Isabella verbleef elf maanden in de Utopia-loods toen de andere Utopianen haar op 1 december 2014 het terrein af stemden. Isabella probeerde in haar Utopia-tijd een muziekcarrière op te starten en nam zelfs een lied op met Wolter Kroes. Tien maanden na haar exit verscheen haar nieuwe single: Dit Is Niet Mijn Wereld. Het lied werd geen groot succes sindsdien bleef het stil rond Isabella.

 Vanessa

Afbeelding

De Brabantse Vanessa woonde precies één jaar op het terrein in Laren, want op 1 januari 2015 verliet zij vrijwillig de loods. Ze kreeg veel kritiek uit de buitenwereld bij haar intrede in Utopia. Vanessa liet immers een gezin in de steek. Gelukkig genoot de Brabantse wel van haar tijd in de loods. Ze deelde achtereenvolgens het bed met de 21-jarige Joey en de 26-jarige Ivan. Het AD gaf haar daarop de bijnaam 'seksmonster’.

Ruud

Afbeelding

Utopia-bewoner Ruud zat negen maanden in het programma toen hij werd weggestemd. Maar Ruud was nog niet klaar met het Utopia-avontuur en gaf zich anderhalf jaar later weer op om nog eens zeven maanden in de Utopia-loods te verblijven. In mei 2016 trok hij bij de Utopianen in en op 31 december 2016 verliet hij de groep voor de tweede keer.

Ruud was één van de meest spraakmakende Utopianen ooit. Zijn relatie met Billy zorgde voor veel tumult in showbizz-programma’s. Ruud en Billy kenden elkaar nog maar acht maanden toen Ruud haar ten huwelijk vroeg. Ruud regelde een vliegtuig dat over het Utopia-terrein vloog met de tekst “Billy, Ruud wil je wat vragen.” Uiteindelijk kwam het nooit van een huwelijk en hielden Billy en Ruud het niet lang met elkaar uit.

Paul

Afbeelding

Aannemer Paul liet zijn vrouw en vier kinderen achter om aan dit avontuur te beginnen, en daar had hij het soms moeilijk mee. Gelukkig kon hij zijn verdriet kwijt bij de koeien in de Utopia-stal. Ruud's emotionele buien bij de zwart-witte goedzakken zorgde voor veel hilariteit bij de kijkers. Heimee en een blaasverlamming zorgen ervoor dat Paul de deur van de loods al na krap drie maanden voorgoed achter zich dicht trok.

Giorgio

Afbeelding

HBO-student Giorgio was 20 jaar toen hij aan het avontuur begon en de krullenbol gedijde goed in het 'paradijs': hij werd de eerste Utopiaan van het jaar en kreeg het geld dat na een jaar in de staatskas zat, 24.000 euro. Giorgio hield het vol tot 30 juni 2015 en was daarmee op dat moment de langstzittende Utopiaan.

Billy

Afbeelding

Kunstenaar Billy is nog steeds inwoner van Utopia! Al nam ze tussendoor een pauze van anderhalf jaar. Nu is ze helemaal terug en kunnen de kijkers genieten van haar recente neuscorrectie.

Billy vertrok voor de eerste keer in oktober 2014, omdat Ruud eerder was weggestemd en Billy niet kon leven zonder hem. Buiten de Utopia-deuren hield hun relatie maar kort stand. Toch bleven ze altijd gevoelens voor elkaar houden en zo volgde ze Ruud terug het programma in. Hij hield het na zeven maanden voor gezien, zij bleef dit keer.  

Utopia, maandag t/m vrijdag, 19.30 uur – SBS 6

Meer over