Miljoenenjacht krijgt tweede schadeclaim aan de broek

13 Oktober 2014 10:38 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie - RTL

Advocaat Peter Plasman stelt Endemol aansprakelijk voor het verlies dat zijn cliënt mogelijk heeft geleden bij een aflevering van Miljoenenjacht.

De cliënt van Plasman, de 30-jarige Semih uit Vlaardingen, had volgens de advocaat minimaal 45.000 euro kunnen winnen in de uitzending van 28 september en mogelijk zelfs een paar ton. Semih stond op het gewraakte moment op de tweede plek in de halve finale, hij maakte daarmee kans op een plek in de grote finale.

Laatste vraag

De laatste vraag van het spel luidde: 'Welke Nederlandse diva trouwde afgelopen maand op Ibiza?” De concurrent van Semih, op dat moment op de derde plaats, drukte op de knop, gaf het antwoord 'Patty Brard'. Hij schoof daarmee op naar de tweede plek, waardoor Semih uitgeschakeld werd.

Patty Brard

Volgens Plasman is dat antwoord niet juist omdat Patty Brard in Amstelveen trouwde. Hij vindt daarom dat zijn cliënt ten onrechte afgevallen. Plasman zegt dat zelfs als Patty's feest op Ibiza toch als huwelijk geldt, het antwoord niet correct is omdat de opnamen voor Miljoenenjacht op 26 september rond 4 uur plaatsvonden terwijl het feest op Ibiza om half 8 begon.

Plasman: „Er is maar één conclusie: op het moment dat de vraag werd gesteld, was Patty Brard niet op Ibiza getrouwd, en was dat antwoord dus fout.”

Arrold van den Hurk

Het is de tweede zaak die de advocaat heeft aangespannen tegen Endemol en Miljoenenjacht. Op 3 november 2013 accepteerde kandidaat Arrold van den Hurk een bod van 125.000 euro van de bank terwijl hij 5 miljoen euro in zijn eigen koffertje had zitten. Na afloop zei Arrold dat hij per ongeluk op de rode knop drukte.

Endemol heeft inmiddels gereageerd op de aantijging van Plasman, het bedrijf vindt de klacht ongegrond: 'Wij hebben inderdaad een brief ontvangen van de heer Plasman, wiens cliënt meent te zijn benadeeld in Miljoenenjacht. In reactie daarop zullen wij de heer Plasman laten weten dat de beschuldiging ongegrond is omdat de vraag volstrekt helder was en omdat de spelregels zijn nageleefd. Verder valt het op dat meneer Plasman ook in deze zaak weer eerst de publiciteit zoekt zonder een reactie van ons af te wachten.'

Linda de Mol moet mogelijk optreden als getuige in de zaak van Arrold

Meer over